Galning overfaldt hestepiger på motorvej

En ukendt gerningsmand kastede sten efter en hestetransport på en motorvej i Nordsjælland

- Jeg får et chok og kigger på Sabrina, som bløder på armene. Vi kører ind i det nærmeste nødspor, hvor jeg grædende ringer 112, siger Line Pedersen. (Foto: Martin Tim)
- Jeg får et chok og kigger på Sabrina, som bløder på armene. Vi kører ind i det nærmeste nødspor, hvor jeg grædende ringer 112, siger Line Pedersen. (Foto: Martin Tim)
Følg Samfund

Lørdag blev to unge piger ofre for en afsindig opførsel på en motorvej ved Kokkedal i Nordsjælland.

Her blev de tyraniseret af en mandlig bilist, som efter længere tids generende kørsel stoppede op og holdt ind til siden. Uden videre kastede han en sten gennem ruden på deres bil.

- Jeg ligger længe bag en bil, som kører ret langsomt. Så jeg beslutter mig for at overhale. Vi kører stille og roligt ud i ydersporet, og pludselig kommer der en sort bil ind mellem os og den bil, som jeg er ved at overhale. Så trækker han ind foran os og bremser hårdt op, siger 26-årige Line Pedersen til ekstrabladet.dk.

Hun er sammen med sin 21-årige veninde Sabrina ved at transportere tre heste fra Gurre, da den ukendte mand dukker op.

- Jeg bremser hårdt op og bliver rigtig bange. Bilen skrider, og jeg kan høre at hestene skrider rundt bag i vognen. Heldigvis får jeg rettet op igen, men han bliver ved med at køre ind foran os og bremse op, siger Line Pedersen.

Sådan fortsætter det i nogle minutter inden den gale bilist sætter farten op, kører slalom mellem bilerne foran hestetransporten og forsvinder ud i horisonten.

Tyrer sten på forruden
- Vi tænker nå, det var mærkeligt og voldsomt. Vi er bare lettede over, at det er overstået. Men pludselig ser vi bilen holde længere fremme ved en afkørsel ved Kokkedal. Manden står helt ude ved motorvejen, og jeg trækker ud i ydersporet af frygt for, hvad der nu skal ske. Jeg genkender hans ansigt. Og der tyrer han så en sten ind i vores forrude, mens vi kommer kørende.

- Jeg får et chok og kigger på Sabrina, som bløder på armene. Vi kører ind i det nærmeste nødspor, hvor jeg grædende ringer 112, mens Sabrina sidder og bløder. Her fra ser manden sætte sig ind i den sorte bil og stikke af, siger Line Pedersen.

En anden bil stopper og kører ind i nødsporet, hvor de to piger holder. En mand kommer ud af bilen og fortæller dem, at han har set det hele og at han oven i købet har nedskrevet nummerpladen på den sorte bil.

Pigerne videregiver oplysningerne samt nummerpladen til politiet, men får at vide, at politiet ikke kan gøre noget ved sagen, og at de i stedet skal kontakte deres forsikringsselskab.

Efterfølgende ser de, at den ukendte gerningsmand holder oppe på en bro og betragter pigerne, som holder i nødsporet. Line Pedersen siger, at hun aldrig har set manden før, men fortæller, at hun ville kunne genkende ham.

- Hvis jeg skal være helt ærlig - mennesker opfører sig ikke sådan, med mindre de er påvirket af et eller andet. Hvis han havde kastet stenen, så den havde ramt mig, kunne det jo have gået gruelig galt, siger Line Pedersen, der til dagligt er amatørkusk og ansat hos Stald Kenneth Nielsen.

Politiet: Ring til os
Hos Nordsjællands Politi opfordrer vagtchefen nu de to piger til at tage kontakt til dem.

- I denne sag lyder det som om, at det er en bedre ide at tage fat i os end i 112. Hvis de både kender nummerpladen og har et vidne, så synes jeg, at de skal ringe til os. Det er det bedste udgangspunkt for en videre sag, siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Det vil Line Pedersen også gøre mandag, men hun synes, det er frustrerende, at politiet var så svære at få fat i.

- Jeg føler, at jeg slår hovedet mod en mur. For der var ingen hjælp at få lige der, siger Line Pedersen til ekstrabladet.dk.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.