Kina vil opsende bemandet rumskib

Næste sommer venter Kina at sende Shenzhou-10 med to mandlige og en kvindelig astronaut ud i rummet

Kina stiler efter at kunne gennemføre landets næste bemandede rumfærd i juni 2013.

Det oplyser statslige medier lørdag i forbindelse med, at landet sætter turbo på dets ambitiøse rumforskningsprogram.

Målet i første ombæring er at kunne opsende Shenzhou-10 med en besætning på tre i juni, siger Niu Hongguang, der er vicechefkommandør for det bemandede rumprogram, til Kinas Nationalradio i et interview fredag.

Niu, der taler på i forbindelse med det kinesiske kommunistpartis 18. kongres, som blev indledt torsdag i Beijing, siger, at myndighederne har fundet alternative affyringstidspunkter i juli og august.

Han siger, at en af de tre astronauter efter stor sandsynlighed vil blive en kvinde.

Kina har tidligere i år sendt dets første kvindelige astronaut, Liu Yang, ud i rummet i Shenzhou-9 i landets første mission med manuel sammenkobling i rummet.

Sammenkoblingen var en væsentlig milepæl i landets ambitiøse rumprogram, som har til mål at bygge en rumstation inden afslutningen på dette årti.

I den seneste hvidbog om rummet oplyser Kina, at det arbejder hen mod for første gang at kunne lade et menneske lande på månen i anden halvdel af 2013 og sende en undersøgelse af månens overflade tilbage.

Kina betragter dets rumprogram som et symbol på dets stigende globale indflydelse, stigende tekniske formåen og kommunistpartiets succes med at have gjort den en gang fattige nation overordentlig velhavende.

Landet sendte dets første mand ud i rummet i 2003. Det gennemførte en rumvandring i 2008 og en ubemandet sammenkobling mellem et modul og en raket sidste år.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen