Muslimer: Det aflyste juletræ var en fælde

Den aflyste jul: Muslimerne i beboerbestyrelsen mener, at de er blevet lokket i en fælde

- Jeg har været i bestyrelsen i tre år. Folk kender mig her. Nu kigger de på mig og peger på mig, mens de spytter på jorden, siger en fortørnet Ismail Sahan til Ekstra Bladet. (Foto: Jesper Mortensen)
- Jeg har været i bestyrelsen i tre år. Folk kender mig her. Nu kigger de på mig og peger på mig, mens de spytter på jorden, siger en fortørnet Ismail Sahan til Ekstra Bladet. (Foto: Jesper Mortensen)

Læs også: Lektor: Juletræssag udfordrer tavse muslimer

Konflikten om det aflyste juletræsindkøb på Egedalsvænge i Kokkedal er nu rykket helt tæt på de muslimske medlemmer af beboerbestyrelsen.

- Jeg har været i bestyrelsen i tre år. Folk kender mig her. Nu kigger de på mig og peger på mig, mens de spytter på jorden. Der var også en, som næsten spyttede mig i ansigtet, siger Ismail Sahan til Ekstra Bladet, mens han demonstrerer reaktionerne med en mine og en knytnæve i luften.

Ekstra Bladet er på besøg hjemme hos hans kollega i beboerbestyrelsen, Ismail Mestasi, hvor de begge sidder i hvide sofaer iført helt sort tøj og fortæller om deres oplevelser gennem de seneste dage.

- Stemningen er meget trykket. Jeg har fået meget forskellige reaktioner, både positive og negative, men der er ikke nogen, som har kaldt mig et dumt svin, siger Ismail Mestasi.

Begge er en del af en muslimsk gruppe på fem personer i beboerbestyrelsen på Egedalsvænge, som har i alt ni medlemmer. Det betyder, at den muslimske flertalsgruppe suverænt bestemmer, hvis de er enige, og hvis der skal en afstemning til at afgøre udfaldet af en beslutning.

Læs også: Juletræet: Muslimer bliver chikaneret

Lokket i fælde
Og netop på baggrund af denne struktur mener de to medlemmer, at de er blevet lokket i en fælde af de andre bestyrelsesmedlemmer, der ville have beboerbestyrelsen til at stemme om juletræet.

- Og nu ser det pludselig ud, som om vi er de onde muslimer, som vil dræbe julen. Men det er slet ikke det, det handler om. Jeg er muslim, og jeg har aldrig holdt jul. Jeg kender ikke musikken, og jeg skal ikke gå rundt og servere gløgg og danse om juletræ, siger Ismail Mestasi.

- Det vil de have, at jeg skal stå for, fordi de ikke selv gider at arrangere det, og det vil jeg ikke, siger han.

- Det hele er gået i hårdknude, tilføjer Ismail Sahan.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger har beboerbestyrelsen nu fået lavet en aftale om et forsoningsmøde på onsdag med henblik på at få redet trådene ud.

Læs også: Juletræsskandalen: Bestyrelse gemmer sig bag falsk tavshedspligt