Annonce:
Annonce:

Regeringen vil ændre støtten til solceller

Klima- og energiminister Martin Lidegaard fremlægger udspil, som gør det mindre favorabelt at have solceller

Annonce:
Følg Samfund

Det er efterhånden blevet så billigt at anskaffe sig et solcelle anlæg, at regeringen nu vil ændre støtten til anlæggene.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har tirsdag præsenteret energiforligskredsen for regeringens forslag til en ny støtteordning for solenergi.

Og kan regeringen få flertal for forslaget, så vil det betyde, at støtten til solcelle-anlæggene bliver lagt om.

Regeringen lægger op til at bevare den såkaldte nettomålerordning, men den ændres fra årsafregning til en timebaseret afregning. Dermed bliver det lidt mindre favorabelt for eksempelvis private at have solcelleanlæg.

Hidtil har ejerne af solcelleanlæg kunne producere strøm om dagen og derefter trække en tilsvarende mængde ud om aftenen. Men det bliver nu lavet om, så ejeren får mest ud af strømmen, når strømmen bruges samtidig med at den produceres.

Det overskydende strøm, som ejerne af solcelleanlæg ikke får brugt, kan de fremover få en afregningspris på 130 øre/kWh for, fremgår det af forslaget.

Skal man så bruge strøm om aftenen må man fremover købe den til den normale afregningspris på ca. 220 øre/kWh. Dermed er det altså ikke længere gratis at trække sin strøm ud igen.

Forslaget kommer, fordi det ifølge regeringen i dag er blevet langt billigere at anskaffe sig et solcelleanlæg i takt med at det er blevet mere udbredt at købe anlæggene.

Regeringens forslag lægger samtidig op til, at store anlæg fremover behandles på linje med små anlæg, hvilket betyder, at støtten til store anlæg mere end fordobles.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: