Annonce:
Annonce:

Lånte 39 millioner kroner på bar røv

Flere kunder fik lov at låne svimlende millionbeløb i den nu konkursramte Tønder Bank.

En kunde i Tønder Bank fik lov at låne 39,1 millioner kroner på sit glatte ansigt. (POLFOTO/Anders Brohus)
En kunde i Tønder Bank fik lov at låne 39,1 millioner kroner på sit glatte ansigt. (POLFOTO/Anders Brohus)
Annonce:
Følg Samfund

Mens almindelige kunder i disse tider har overordentlig svært ved at låne penge, stod det helt anderledes til i den nu konkursramte Tønder Bank. Her havde en af bankens store kunder nemlig lånt 44,5 millioner kroner.

Til dette formål havde han stillet sikkerhed for 5,4 millioner kroner. Sagt med andre ord havde han altså lånt 39,1 millioner kroner på sit glatte ansigt og det til en yderst fordelagtig rente.

Læs også:

Related content

Det er Fondsrådet, der er en instans, som fører kontrol med børsnoterede virksomhed, der nu nævner kunden i en 46 siders rapport om banken. Kunden er trukket frem sammen med tre øvrige kunder, der er eksempler på, hvad der er sket i banken. Allesammen er de anonymiserede.

Koncernen kaldes AA i rapporten, og der har været massive økonomiske problemer gennem længere tid, konkluderer Fondsrådet.

Annonce:

Læs også: Tønder Bank: Konkursen er nu officiel

Således havde det største af datterselskaberne et underskud på 1,3 millioner kroner i seneste regnskabsperiode, mens et andet havde et underskud på 5,5 millioner kroner. Revisorerne har sågar påtalt de skrantende økonomiske forhold.

Men Tønder Bank havde ifølge Fondsrådet ikke reageret over for kunden, der siden sommerferien har haft en rente på tre procent.

Fondsrådet: Økonomiske vanskeligheder allerede i 2011
Sagen får drøje hug fra Fondsrådet.

'Fondsrådet har ved denne vurdering lagt til grund, at AA Koncernen uden tvivl var i betydelige økonomiske vanskeligheder ikke alene ved aflæggelsen af halvårsrapporten, men også langt tidligere, hvilket kunne konstateres allerede i 2011 på baggrund af de modtagne regnskaber fra de forskellige koncernselskaber for 2010/2011,' lyder det i rapporten.'

Annonce:

Læs også: Bankchef chokeret over forholdene i Tønder

Men det er ikke kun bankens ledelse, der nu er skyld i, at banken ikke længere eksisterer. Finanstilsynet, der skal kontrollere bankerne, får også drøje hug i dagens udgave af Børsen. Blandt andet er det fem år siden, at banken sidst havde besøg af tilsynsmyndigheden.

Banken blev fredag overtaget af Sydbank, efter at Finanstilsynet havde gennemgået 60 af bankens største engagementer, og det var blevet en kendsgerning, at der skulle nedskrives - lægge penge tilside for at imødekomme eventuelle tab - 292,3 millioner kroner mere, end banken allerede havde gjort. Dette beløb svarede stort set til hele bankens egenkapital.

Læs også: V og K: Tønder Bank har ansvaret for konkurs

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: