Netdating hitter: 500.000 forsøger at score

En halv million danskere bruger en af nettets mange datingsider til at finde kærester, flirt eller affærer

Følg Samfund

Der er elitedaters.dk, hvis du er veluddannet, singleplus, hvis du er gået fra ægtefællen, farmerdating.dk, hvis du elsker livet på landet, beautifulpeople.dk for særligt smukke og sågar victoriamilan.dk, hvis du er gift, men frisk på en affære.

Internettet boomer med danske datingsider, og folk har taget dem til sig. Flere end 500.000 danskere besøger datingsider i løbet af en måned, viser de nyeste tal fra Danske Medier, der overvåger internetsider.

Det er en stigning på næsten 200.000 brugere alene det seneste år, skriver Politiken.

Datingsider er så populære og så god en forretning, at der nu er godt 25 forskellige, heraf flere udenlandske.

Det er ikke underligt, at antallet af brugere stiger, mener medieforsker fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet, Charlie Breindahl.

- Der bliver reklameret temmelig massivt fra de her sites, og de udenlandske sites er samtidig kommet ind for at tage markedsandele fra de danske aktører.

- Det er sandsynligvis en af grundene til, at der sker denne her markante stigning. De udenlandske sites kommer, fordi der åbenlyst er et marked for kontaktformidling på nettet, siger han til Politiken.

Siden de første datingsider kom frem i 1997, har branchen haft travlt. I januar 2008 havde flere end 140.000 danskere en profil på de godt 16 etablerede sider, viser tal fra Danske Medier.

Bare to år senere var antallet af brugere vokset til 300.000. Og kigger man på januar i år, er man nået til en foreløbig rekord med mere end 500.000 brugere fordelt på godt 25 sider og 23 millioner sidevisninger.

Det fortæller om en branche i vækst, mener Allan Sørensen, analysechef i Danske Medier.

- Uden at vide så meget om datingmarkedet generelt overrasker omfanget mig, siger han til Politiken.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind