Forsvarschef modsiger sin oberst

Total kaos i forsvaret: Den øverste chef modsiger på direkte tv sin underordnede chef, der har givet indrømmelse i Irak-sagen

Forsvarschef Peter Bartram (tv.) modsiger på direkte tv sin underordnede oberst John Dalby. (Fotos: Peter Hove Olesen/POLFOTO og Henning Bagger)
Forsvarschef Peter Bartram (tv.) modsiger på direkte tv sin underordnede oberst John Dalby. (Fotos: Peter Hove Olesen/POLFOTO og Henning Bagger)

Der er total kaos i Forsvaret, hvor den øverste chef, Peter Bartram, netop på direkte tv har modsagt en af sine underordnede chefer.

Oberst John Dalby har ellers i dag indrømmet, at Forsvaret havde kamerahold ved Operation Green Desert. Noget der ellers tidligere er blevet benægtet hårdnakket af Forsvaret.

- Efterretningsfolkene havde kameraer til brug for rekognoscering, og det ser på videoen ud til, at det var dem, der blev brugt under operationen, sagde han tidligere i dag.

Alligevel tonede forsvarschef Peter Bartram sent fredag eftermiddag frem på TV 2 News og undsagde obersten.

Læs også:

Se også: Hvad skete der under Operation Green Desert
Reserveofficer Jamal Hammoud. (Foto: Linda Johansen) Samfund - 19. okt. 2012 - kl. 15:01 Ny officer står frem: Dalby blev underrettet om vold mod civile
Se også: Forsvaret får hotline til Irak-afsløringer

Det kunne jo godt være soldaternes egne privatkameraer, der havde optaget mishandlingen af de civile irakiske fanger, som hele sagen handler om, fortalte forsvarschefen på News.

- På de her operationer er der utrolig mange soldater, som har skufferne fulde af billeder og andet materiale fra de missioner, de har været på, fordi de er utrolig stolte af det arbejde, de har udført, sagde forsvarschef Peter Bartram til TV 2 News.

På optagelserne kan man ellers tydeligt se, at der er tale om, store synlige kameraer, man ikke bare har i brystlommen. Slet ikke i 2004, hvor optagelserne er fra.

Torsdag fremlagde den tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard en video fra aktionen. I en kort sekvens ses irakiske soldater sparke de anholdte. Kærgaard siger til Ekstra Bladet, at han viste filmen til bataljonschefen.

En påstand som John Dalby afviser, selvom flere officerer nu fortæller, at Dalby var orienteret om mishandlingen.0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere