Oberst 'Bøllebank': - Han er et skvat

Oberst Lars R. Møller, der er tidligere chef for Hærens Kampskole, har ingen forståelse for, at historien om fangemishandling først kommer frem nu

Oberst Lars R. Møller er ikke imponeret over Anders Kærgaards afsløring. Den kommer alt for sent, hvis den er sand, mener han. (Foto: Peter Hove Olesen og privatfoto)
Oberst Lars R. Møller er ikke imponeret over Anders Kærgaards afsløring. Den kommer alt for sent, hvis den er sand, mener han. (Foto: Peter Hove Olesen og privatfoto)

Oberst Lars R. Møller undrer sig over dagens store historie om, at danske soldater har set civile irakere blive mishandlet uden at gribe ind. Selvom episoden blev optaget på film, fik det ingen konsekvenser.

Men det er timingen i historien, der undrer ham.

- Hvis det er rigtigt, hvad han ( whistleblower og efterretningsofficer Anders Kærgaard -red.) siger, så er det eddermaeme for meget, at det ikke er kommet frem før, siger Lars R. Møller til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Udvalgsformand skyder på budbringeren
Samfund - 18. okt. 2012 - kl. 11:49 Ny forsvars-løgn: Der var intet kamera
Se også: Soldaterforening: Nej, nej, nej - ikke igen

- Det er ufattelig skvattet af ham. Hvis du mener, du har noget, der skal frem, så skal det frem, siger den piberygende kriger, der i offentligheden først blev kendt for at lede operation ' Bøllebank' på Balkan.

Hans åbenmundethed har selv bragt ham i problemer flere gange i Forsvaret og betydet udstationeringer til skrivebordsjobs i provinsen.

'Folk er nogle skvat'
Anders Kærgaard gik dog direkte til sin overordnede, oberst John Dalby, med videoen, men blev afvist. Dalby benægter dog at have set videoen af mishandlingen før torsdag morgen samt overhovedet at have haft en samtale med Kærgaard om mishandlingen.

Hjemme i Danmark går Kærgaard igen til en overordnet - denne gang i Forsvarets Efterretningstjeneste - der også afviser videoen. Men de forklaringer bider ikke på oberst Møller, der ingen tålmodighed har med 'skvat'.

- Det ville jeg også sige, hvis jeg skulle have en undskyldning for at have ventet i otte år, bemærket Lars R. Møller, der understreger, at han ingen viden har om, hvem der taler sandt, og hvem der lyver i sagen.

Læs også:

Samfund - 18. okt. 2012 - kl. 10:41 Dalby: Vi skulle have grebet ind
Se også: Ministeren: Reglerne bliver ikke overholdt
Se også: Forsvarskommando: Vi kendte ikke til overgreb

Han hæfter sig ved, at chefen for operationen, John Dalby, samlede hele bataljonen og spurgte, om der var nogen, der havde set noget forkert. Men ingen trådte frem. Først år senere har Anders Kærgaard og to andre soldater fortalt, at civile fanger blev mishandlet.

- Du kan ikke beskylde en organisation for ikke at gøre noget ved det, når folk ikke vil stå ved, hvad de har set. Så er det fordi, folk er nogle skvat, siger Lars R. Møller.

Anders Kærgaard har ikke meget tilovers for oberstens udmeldinger, og nøjes med det høflige svar på kritikken.

- Det må jo stå for hans egen regning. Mere har jeg ikke at sige.Synes du, det er skvattet at vente flere år med at gå til offentligheden med sådan en episode?

Se resultat

Synes du, det er skvattet at vente flere år med at gå til offentligheden med sådan en episode?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 2 Videoen er kommet frem otte år efter operation Green Desert. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 2 Oberst Lars R. Møller er ikke imponeret over Anders Kærgaards afsløring. Den kommer alt for sent, hvis den er sand, mener han. (Foto: Peter Hove Olesen og privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen