Grevedatter forlænger strid om storgods

Erik Danneskiold-Samsøes datter Erica vil nu forsøge at blive chef på det omstridte gods Gisselfeld

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Efter en årelang strid om godset Gisselfeld Kloster på Sjælland så alt ud til at være overstået, da den afsatte greve Erik Danneskiold-Samsøe sidste år opgav kampen om posten som overdirektør på godset.

Nu kræver grevens datter Erica Danneskiold-Samsøe imidlertid, at hun skal have posten som overdirektør i stedet for sin kusine Helene. Det skriver Weekendavisen fredag.

Erica blev tilbudt posten som overdirektør af godsets bestyrelse tilbage i 2010, men takkede dengang ikke ja til jobbet.

Nu hævder Erica ifølge dokumenter fra Civilstyrelsen, som Weekendavisen har opnået aktindsigt i, at hun stadig har ret til posten.

Godsets bestyrelse, som er den anden part i sagen, mener derimod, at Erica fraskrev sig retten til posten, da hun ikke takkede ja til stillingen dengang.

Striden om Gisselfeld, der er et af landets største godser, begyndte tilbage i 1997, da grev Erik og godsets bestyrelse ikke kunne enes. Greven blev først suspenderet og siden afsat.

I årene efter forsøgte grev Erik at få jobbet tilbage ad rettens vej, og sagen skulle efter planen have været behandlet i Højesteret. Men på grund af de tunge sagsomkostninger valgte Erik at trække sagen inden.

Ifølge Weekendavisen gav Erica Danneskiold-Samsøe i sin tid afkald på overdirektørstillingen, som ifølge godsets regler skal gå i arv inden for familien, fordi hun mente, at arvingen skulle være en mand.

I stedet blev grev Eriks niece Helene overdirektør, og dermed endte det alligevel med en kvinde i spidsen for Gisselfeld.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen