Ulv fanget på foto i Danmark

Danmark har været ulvefrit siden først i 1800-tallet, men noget tyder på, at ulven er vendt tilbage

Billedet af ulvene er taget på 500 meters afstand med et teleskop med indbygget kamera (Privatfoto)
Billedet af ulvene er taget på 500 meters afstand med et teleskop med indbygget kamera (Privatfoto)
Følg Samfund

Danmark er måske nok blevet fattigere siden det ene job efter det andet er blevet nedlagt efter udbruddet af finanskrisen.

Men måske kan vi trøste os med, at vi er blevet en dyreart rigere.

Et hold ornitologer var i søndags ude for at se på havørne, da den fugleinteresserede øjenlæge, Kim Frost, pludselig fik noget lang større i sit teleskop, der heldigvis har indbygget kamera.

- Jeg sad og var ved at afsøge med mit teleskop, da ulven pludselig stod der.

Det fortæller Kim Frost til ekstrabladet.dk

Læs også:

Blodbad i Skåne: Ulv dræbte 20 får

Straks efter gjorde han de andre, der var med ham, opmærksomme på ulven, og de kunne nu betragte ulven i omkring en halv times tid.

- Der var ingen af os, der på noget tidspunkt var i tvivl. Det er jo herligt, hvis det viser sig, at den kan leve her, siger Kim Frost, der udelukker, at der kan have været tale om en hund.

- En hund springer eller hopper, mens en ulv har sin karakteristiske og elegante pasgang.

Ingen ulve i 200 år
Den opsigtsvækkende observation blev gjort i Nationalpark Thy ved Nors Sø, der ligger i et klithede-område ved Klitmøller i Nordvestjylland.

Men selvom det er første gang, at det er lykkedes at fange ulven på et billede, har flere i lokalområdet, ifølge Kim Frost, berettet om, at de har set ulven tidligere.

Det er til trods for, at Danmark officielt har været ulvene kvit siden 1813, hvor den sidste ulv blev slået ihjel. Inden da havde ulvene været til gene for de jyske bønder.

Ekspert: Det er en ulv
Den norske ulve- og hundeekspert, Runar Næss, har set Kim Frosts fotodokumentation og har henvendt sig til ham i en mail, hvor han slår fast, at der rent faktisk er tale om et eksemplar af det store rovdyr, der ikke havde nogen anelse om, at den blev iagttaget, da de nysgerrige ornitologer stod på hele 500 meters afstand med deres udstyr, da de betragtede ulven

- Den har form, farve, hale, hoved og ører som er typisk for europæiske ulve. Jeg må sige, at jeg støtter den teori, der er fremsendt - at dette er en ulv, skriver Runar Næss i en mail til Kim Frost.

Hvorvidt der er tale om en ensom ulv, står hen i det uvisse

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind