Castro tilbød SS-officerer job

Hemmelige dokumenter afslører skæmmende detaljer om den kommunistiske landsfader Fidel Castros flirt med eks-nazister

Hemmelige dokumenter afslører tråde mellem den revolutionære leder af Cubas Kommunistparti og tidligere SS-officerer. (Foto: Roberto Candia/AP)
Hemmelige dokumenter afslører tråde mellem den revolutionære leder af Cubas Kommunistparti og tidligere SS-officerer. (Foto: Roberto Candia/AP)

Tidligere SS-officerer fra nazistyret i Tyskland blev hyret personligt af Cubas tidligere præsident til at træne cubanske kampsoldater.

Det afslører netop offentliggjorte dokumenter fra tysk efterretningstjeneste nedfældet under den Kolde krig, hvor spændingen mellem den Cubanske regering og USA var på sit højeste.

Det skriver The sun.

Den langskæggede kommunistiske leder havde også forsøgt at købe våben fra nynazister under Missilkrisen i Cuba.

Notaterne viser, at den nu 86-årige Castro selv godkendte en plan om at bringe fire tidligere SS-officerer til den lille caribiske ø, trods sit erklærede had til fascismen.

To officerer fra Hitlers dødspatrulje rapporteres at være ankommet til Cubas hovedstad, Havana efter at være blevet lokket med en gage, fire gange højere end den gennemsnitlige løn i Tyskland.

Læs:

Se også: Fidel Castro fylder 85 år

Læs:

Se også: Fidel Castro frygter atomkrig

Ulovlig våbenhandel
De 50 år gamle dokumenter viser også, at Castro forsøgte at købe 400 maskingeværer til sin hær fra højreekstremistiske våbenhandlere i Belgien.

Historikere siger, at dokumenterne tydeligt viser, at Castro var mere end parat til at samarbejde med sine fjender for at få ram på sin hovedfjende USA.

Ikke færre end 637 gange har Cuba hævdet, at CIA har forsøgt at myrde den skæggede leder - blandt andet via et forsøg med en cigar, der springer i luften.

Amerikas ærkefjende Fidel Castro har regeret Cuba i 49 år, efter at han i en alder af 26 tog magten under en væbnet revolution i 1959.

I 2008 overdrog han magten til sin yngre bror Raul på grund af skrantende helbred.

Læs:

Se også: Fidels bror bliver Cubas nye kommunistchef

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen