Så kummerligt lever chauffører i Danmark

Se de ulækre billeder: Sådan er forholdene i for rumænske chauffører i Danmark

Der kokkereres og spises, hvor det er muligt. (Foto: Claus Haagensen)
Der kokkereres og spises, hvor det er muligt. (Foto: Claus Haagensen)

Skærebrættet er en avis. Tallerkenen kan forveksles med askebægeret og primussen står, så den kan futte hele førerhuset af på et splitsekund: på passagersædet.

Som Ekstra Bladet gennem længere tid har afsløret, tjener store danske vognmænd tykt på at lade østeuropæiske chauffører arbejde til under halvdelen af, hvad en dansk chauffør ville modtage i lønningsposen hver måned.

Selvom østeuropæerne tjener flere penge i Danmark end i eksempelvis Bulgarien, bliver de tvunget til at leve under kummerlige forhold, når de er Danmark. Her koster det nemlig mere at leve. Eller som 43-årige Tvesan siger til DTL Magasinet, der sammen med 3F har været ude og snakke med de rumænske chauffører og taget billeder af deres forhold:

- Vi er presset til at se bort fra færdselsreglerne, køretid og hastighed, siger Tsvetan.

- Jeg tjener i gennemsnit 900 euro om måneden, og vi har mange udgifter. Et brød i Danmark koster op til 4 euro. Det kan vi ikke betale. Vi køber vores brød i Rumænien eller i Aldi, fortsætter han.

Blandt andet har Ekstra Bladet afsløret, hvordan vognmanden Kim Johansen fra Greve, der hvert år omsætter for tæt på en halv mia. kr. iskoldt søger bulgarske chauffører til mellem 12.000 og 13.000 kr. i måneden. I bestyrelsen hos Kim Johansen sidder formanden for DI Transport Anne Kathrine Steenbjerge, der er direktør for et af Danmarks største transportselskaber Anders Nielsen & Co. Selskabet brillerer ved konsekvent at bryde lovgivningen ved blandt andet at køre med overlæs og uden gyldige tilladelser.

Kim Johansen har indrømmet over for Ekstra Bladet, at han primært ansætter chauffører uden for Danmark: danskerne kan ikke være med på lønnen siger han.

Anne Kathrine Steenbjerge vil imidlertid ikke forholde sig til, at hun sidder i bestyrelsen hos et firma, der konsekvens fravælger dansk arbejdskraft. Og hver gang Ekstra Bladet på ny har afsløret et nyt tilfælde af regelbrud hos Anders Nielsen & Co. Lyder svarer, at der er sket en beklagelig fejl.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen