Annonce:
Annonce:

RUC: Det har vi lært af Zombierne

De studerende på RUC, der deltog i dagens zombie-simulation, har lært at egoismen hurtigt tager styringen, når det kommer til globale kriser - i hvert fald i teorien

Studerende og 'zombier' på RUC. (Privatfoto)
Studerende og 'zombier' på RUC. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Dagens zombie-simulation på RUC lyder måske som det rene pjat. Men for de studerende er det ganske seriøs læring, der finder sted.

Simulationen fungerer som en stor legeplads, hvor de studerende kan komme til at prøve teorierne om globale magters internationale relationer af i praksis.

De forhandler, former alliancer, sikrer egne interesser og argumenterer for og imod udryddelse af de inficerede.

Læs også:

Zombie-simulation er seriøs læring

- Vi er gået fra en neo-liberalistik strategi, hvor vi gerne ville forhandle med zombierne om en fælles aftale - men de stillede for høje krav, siger Josefine fra gruppen der repræsenterer Sydafrika sammen med Asbjørn og Nina.

Nationen har haft det svært fra starten, fordi det teoretiske eksempel tog udgangspunkt i, at det var her smitten af zombie-virussen startede.

Annonce:

- Så nu har vi allieret os med andre nationer i et forsøg på at udrydde zombierne med magt. En strategi der læner sig op ad neo-realisme, forklarer Josefine og gruppemakkeren Nina fortsætter.

- Til at starte med syntes jeg, det lød fjollet, men det er faktisk en rigtig god måde at lære teorierne bedre at kende.

Læs også:

Zombierne er kommet til Danmark

Eleverne er i øjeblikket i gang med at samle op på dagens læring. Konklusionen lyder i store træk på, at selvom der er global krise, så vil de politiske mekanismer meget ofte gå efter at sikre egne interesser først.

Alle har konstateret, at det var nemmere at anvende magt og gå efter egoistiske mål som i høj grad præger realisme eller neo-liberalisme, end det var at opnå forhandlinger og samle alliancer i konstruktivismens ånd.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: