Beboere i Vollsmose tør ikke sladre

En rapport, der evaluerer indsatsen i Vollsmose, viser, at beboerne ikke tør snakke med politiet. De frygter hævn fra uromagerne

Rapport viser, at beboerne i Vollsmose er bange (Foto: Nicolai Brix)
Rapport viser, at beboerne i Vollsmose er bange (Foto: Nicolai Brix)

Beboerne i Odense-bydelen Vollsmose er bange. De tør ikke gå til politiet, hvis de oplever noget kriminelt. De frygter, at ballademagerne finder ud af, hvem der har sladret, og at det i sidste ende går ud over dem selv.

Læs også:

Se også: Kvinder i Vollsmose: 'Vi bærer jo uniformen, så vi er ikke bange'

Læs mere:

Se også: Ekspert: Det er synd for Vollsmose

Det viser en ikke-offentliggjort rapport, som evaluerer projektet 'Hotspot Vollsmose'. Et projekt, som blev sparket i gang for et år siden, og hvis formål er at stoppe uro og ballade i den belastede bydel.

Rapporten er et internt redskab, som kommunen skal bruge til at forbedre situationen i ghettoen.

Læs mere:

Se også: S-ordfører: Vollsmose-forslag helt hen i vejret

Læs også:

Foto: Anders Brohus 112 - 22. aug. 2012 - kl. 14:11 Tre fængslet for drabsforsøg og skadestue-raid

Man sladrer ikke
Og der er tydeligvis noget at tage fat på. I rapporten står der blandt andet:

'Det er et gennemgående og meget markant udsagn, at beboerne ikke vil gå til politiet, hvis de oplever noget kriminelt. De er bange for, at det får repressalier for dem, hvis uromagerne opdager, hvem der har sladret.'

Beboerne har i samme åndedrag forklaret, at der ligger en form for usagt aftale, eller trussel om man vil, om, at man ikke sladrer til eksempelvis politiet.

Direktør for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, Jimmy Streit, ærgrer sig over rapportens konklusion:

- Det er ganske uheldigt og et udtryk for, at det er noget, der skal arbejdes på. Trygheden skulle jo gerne være i alle bydele af Odense, og ikke kun der, hvor der ikke er 80 nationaliteter samlet på et sted, siger han til ekstrabladet.dk

Læs mere:

Politiet er mødt talstærkt op ved Retten i Odense, hvor tre unge bliver fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Anders Brohus 112 - 22. aug. 2012 - kl. 10:46 'Det er ham, der har stukket din onkel. Pløk ham'

Tør ikke gå ud om aftenen
Beboerne i Vollsmose beskriver endvidere i rapporten, at deres tryghedsoplevelse er præget af de mange unge, som ofte virker skræmmende. Det skyldes i de fleste tilfælde, at de kommer med mange ubehagelige tilråb. En beboer har blandt andet fortalt, at hun ikke tør gå ud efter kl. 19 om aftenen, fordi de unge virker truende.

- Den manglende tryghed hænger nok sammen med, at der er nogle i Vollsmose, der lever i en form for parallelsamfund. De har en anden opfattelse af demokrati, spilleregler, love, og af hvordan man omgås hinanden, siger Jimmy Streit.

Kæmper for tryghed
Odense Kommune er derfor meget opmærksomme på at forsøge at skabe en større tryghed for de omkring 9400 mennesker, der bor i Vollsmose.

- Trygheden ligger os meget på sinde, og det er jo også derfor, vi har valgt at have et hotspot-initiativ, hvor det netop handler om at få forbedret den oplevede tryghed. Vi skal skabe en bedre relation til de unge, så vi kan afhjælpe problemerne, lyder det fra Jimmy Streit.

0 kommentarer
Vis kommentarer