Flere melder sig ud af folkekirken

Debatten om kirkelig vielse af homoseksuelle har formentlig fået flere til at melde sig ud, vurderer flere

Folkekirken har mistet mange mange medlemmer i løbet af de første seks måneder i år, hvor debatten om vielser af homoseksuelle har bølget.

Det første solide talmateriale om kirkemedlemskab fra Danmarks Statistik viser, at 12.306 danskere i første halvdel af 2012 har meldt sig ud af folkekirken.

Til sammenligning meldte i alt 13.587 personer sig ud i hele 2011, skriver Kristeligt Dagblad.

Udviklingen er en reaktion på den debat, der har været om vielse af homoseksuelle, vurderer religionsforsker fra Aarhus Universitet Marie Vejrup Nielsen.

- Udmeldingerne kommer dels fra de konservative kristne, der er imod det nye ritual, dels fra de moderate kristne, som er blevet præget af den massive mediedækning, der har været om emnet, siger hun til avisen og uddyber:

- Her har de set nogle personer i præstekjoler stå frem og tale imod homoseksuelle vielser, hvilket de moderate ikke kan stå inde for.

Den vurdering ligner den virkelighed, Jørgen Degn Bjerrum kender som sognepræst i Glostrup Sogn.

- Der har været en bølge af udmeldelser. Min fornemmelse er, at de, der melder sig ud, er folk, der har overvejet det længe. For dem har diskussionen om folkekirken og vielse af homoseksuelle været anledningen, de manglede, siger Jørgen Degn Bjerrum.

Kirkeminister Manu Sareen (R) anerkender vielsesdebattens betydning:

- Jeg tror, at det er sandsynligt, at den ophedede debat om vielse af homoseksuelle i kirken kan spille ind på antallet af aktuelle udmeldelser, siger kirkeministeren.

"Religionsforsker Peter Lüchau afviser dog den sammenhæng:

- Når man ser over en længere periode, svinger antallet af udmeldelser meget fra år til år, og de er ikke udtryk for kirkepolitiske begivenheder. Det virker snarere tilfældigt, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen