Annonce:
Annonce:

Paladsdirektør: Helt ude i hampen

Direktøren for Nordisk Films Biografer, John Tønnes, er træt af, af et oplslag i biografen er blevet til et spørgsmål om religion

Annonce:
Følg Samfund

Hvordan vil du reagere, hvis du sad afslappet i biografens mørke og skulle se en film, som du havde ventet på i månedsvis.

Under filmen sidder en gruppe unge mennesker og taler i telefon, råber, kaster med popcorn og forstyrrer hele salen. Du ville formentlig ønske, at der var nogen, der gad at smide dem ud, så du kunne nyde den film, du har købt billet til.

Læs også:

DF: Ingen grund til kritik af Palads

Læs mere:

Palads advarer mod muslimer

Det er formentlig med den logik i baghovedet, at en medarbejder i Paladsbiografen i København forfattede et opslag, som i weekenden blev sat op i den københavnske biograf.

Intet med racisme at gøre
Opslaget har skabt debat og rasende reaktioner mod biografen på Facebook, da mange mener, at ordlyden er racistisk og diskriminerende. Men det er slet ikke tilsigtet, mener direktøren for Nordisk Films Biografer, John Tønnes

Annonce:

- Jeg bliver virkelig træt af, at dette er blevet et spørgsmål om racisme. Jeg indrømmer blankt, at personen der har skrevet teksten har formuleret sig ualmindelig kluntet, og det beklager jeg dybt. Men jeg kan slå fast, at det er helt ude i hampen at gøre denne sag til noget, der har med racisme eller diskrimination som følge af religion at gøre, siger han.

Generer de andre biografgængere
John Tønnes forklarer, at det simpelthen er et spørgsmål om, at biografen ved store festlige lejligheder har oplevet unge ballademagere, der har generet andre i biografen med råb og popcorn. Da Palads har 16 sale, er det meget vanskeligt for kontrollørerne at have overblik over dem alle.

- Vi har før haft uheldige episoder ved vores fodbold-livestreamings, i juledagene, ved store premierer, 'blå mandag' og altså også ved EID-festen (afslutningen på muslimernes ramadan. red), at nogle grupper har været specielt højlydte. Det er uromagere af alle slags, som vi altså i få tilfælde sætter vagter ind overfor og dermed sender signalet' give it up', vi gider ikke ballade i salene, siger han. Han fastslå ved samme lejllighed, at Nordisk Films Biografer netop har gjort meget ud af at have mennesker fra alle dele af samfundet ansat i virksomheden.

Annonce:

- Palads er faktisk en af de mest vidtfavnende arbejdspladser vi har, hvor der eksempelvis er bederum til de medarbejdere, der måtte have brug for det, lyder det.

Spørgsmålet er om John Tønnes forklaring vil ændre mange folks holdning til Palads Biografen. På de sociale medier raser debatten og en sms-kæde er sat i gang, der opfordrer boykotte biografen på grund af formuleringen i opslaget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: