Turistby vil sagsøge meteorologer

Den populære belgiske turistby Knokke er slet ikke tilfreds med sæsonvarslet for august. Hotellerne oplever masse af afbestillinger. Nu vil de sagsøge Meteo Belgique

Stranden ved Knokke anvendes ofte til præsentation af moderne kunst (Foto: DPA)
Stranden ved Knokke anvendes ofte til præsentation af moderne kunst (Foto: DPA)

Nej, det er ikke USA.

Men også i den belgiske turistby Knokke, der ligger lidt syd for grænsen til Holland, kan finde ud af det med alternative søgsmål.

Denne sommer er turist-tilstrømningen til byen, der er kendt for sine strande, hyggelige restauranter og butikker samt masser af spændende kunst, faldet med 20-30 procent.

Det er meteorologerne i Meteo Belgique, der har skylden, mener byens borgmester, Leo Lippens.

- Vi ved godt, at vi ikke ligger på Cote d'Azur eller i det sydlige Italien, men vi har et fantastisk klima. At give indtryk af noget andet er frækt og jeg tillader det ikke, siger han til NPR.

Så nu vil han sagsøge vejr-firmaet.

- Meteo Belgiqui har fejlinformeret publikum. Det bør afvikles eller drages økonomisk til ansvar, siger borgmesteren efter selskabet i sin sæsonvurdering oplyste, at der kun ville være to uger med sol i august.

Også i nabolandet er man utilfredse med meteorologerne.

- De sagde, det ville blive en forfærdelig sommer, men i realiteten havde vi kun en enklet dårlig uge, siger Bianka Fransen fra den hollandske turistorganisation ARE.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen