Afrikansk dræbervirus hærger USA

Næsten 700 amerikanere er nu blevet smittet med den dødbringende West Nile-virus

Dallas-borgmester Mike Rawlings viser her på kortet, hvor der især skal sættes ind mod myggene. (Foto: AP)
Dallas-borgmester Mike Rawlings viser her på kortet, hvor der især skal sættes ind mod myggene. (Foto: AP)

Den dødbringende West Nile-virus, der det seneste stykke tid har plaget det meste af USA, viser ingen tegn på at svækkes.

Tværtimod er antallet af smittede nu næsten oppe på hele 700 mennesker på tværs af 32 stater. Af dem er foreløbigt 26 døde – mindst.

Det oplyser det amerikanske Center for Disease Control ifølge den amerikanske mediegigant CNN.

West Nile-virus bliver overført til mennesker af myg, og ifølge de amerikanske myndigheder er det nuværende udbrud det værste i næsten 10 år.

Ifølge borgmesteren i Dallas, Texas, der især har været hårdt ramt og på et tidspunkt erklærede undtagelsestilstand på grund af virussen, skyldes det store udbrud, at det sydlige USA havde en meget mild og våd vinter.

Læs også: West Nile-virus nærmer sig Danmark

- Dallas havde en meget mild vinter og en masse regn, hvilket vi var taknemmelige for efter sidste års tørke. Men denne kombination har skabt en langt større bestand af myg, siger Mike Rawlings til CNN.

Hos Center for Disease Control – den amerikanske pendant til Statens Seruminstitut – ved man ikke, hvorfor at man de senere år har set en stigende i antallet af smittede mennesker med den frygtede virus.

- Der er ikke helt klarhed over, hvorfor vi ser mere aktivitet i disse år. Men uanset årsagen, skal folk være opmærksomme på West Nile-virus og beskytte sig selv og familien, lyder det ifølge epidemologen Marc Fischer.

I nogle tilfælde nøjes personer, der bliver smittet med 'West Nile-virus', med at få feber, ledsmerter og hovedpine. Men i alvorligere tilfælde kan en infektion altså udvikle sig til en dødelig hjernehindebtændelse.

Indtil for cirka 20 år siden blev West Nile-virus hovedsageligt fundet i Asien og Afrika. Mennesker bliver hovedsageligt smittet af myg, der tidligere har suget blod fra et smittet væsen

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen