Livsfarligt arbejde på ambassade

- Det er intet på det tillads, der er lovligt. Sådan siger Stilladsarbejdernes Brancheklub om vakkelvorent stillads, hvor medarbejdere på den kinesiske ambassade maler facade

Privatfoto
Privatfoto

WikiLeaks' grundlægger, Julian Assange, er ikke den eneste der er opmærksom på, at myndighederne i et land ikke har mange chancer, når det drejer sig om ambassader.

Det er ambassaderne og deres ansatte skam også - kig bare på mængden af ubetalte parkeringsbøder.

Men nu udsætter den kinesiske ambassade i Danmark sine ansatte for direkte livsfare - uden danske myndigheder kan gribe ind.

I øjeblikket males facaden af ansatte på ambassaden og det under sikkerheds-vilkår, der måske er velkendte i Kina, men ikke har været det her i landet i årtier.

- Der er absolut intet på det stillads, der er lovligt. Det er livsfarligt at arbejde på, og det burde pilles ned med det samme, siger John Jakobsen, formand for Stilladsarbejdernes Brancheklub til Fagbladet 3F.

Han forklarer, at stilladset ikke er afskærmet, så de ansatte risikerer at falde ned. Stilladset er heller ikke fastgjort nogen steder og kan derfor vælte, påpeger han.

Uanset at de seks ansatte på stilladset er i livsfare kan Arbejdstilsynet ikke skride ind. Stilladset står på kinesisk territorium.

- Vi har umiddelbart ikke mulighed for at føre tilsyn med arbejde, der udføres på udenlandske ambassader, da der er tale om udenlandsk territorium, men vi undersøger sagen nærmere, siger Karsten Christensen, tilsynschef i Arbejdstilsynet til sitet, der ikke har kunnet få en kommentar fra ambassaden, som er kontaktet telefonisk og pr mail.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen