Afghanske insider-angreb bekymrer Obama

Stadig flere afghanere i uniform åbner ild mod udenlandske soldater. Der skal gøres noget, siger Obama.

USA's præsident, Barack Obama, ser med tiltagende bekymring på, at antallet af tilfælde, hvor afghanske politifolk eller soldater pludselig åbner ild mod udenlandske soldater, stiger.

- Det er klart, at vi må gøre mere ved det, for over de seneste omkring 12 måneder er der sket en stigning, siger Obama i Det Hvide Hus i Washington.

Men præsidenten, der mandag har haft besøg af journalister, understreger, at de afghanske sikkerhedsstyrker skal uddannes, så de kan overtage sikkerheden, når de amerikanske soldater og de øvrige soldater fra Nato, herunder de danske, trækker sig ud.

- På lang sigt vil vi se færre amerikanske ofre og ofre i koalitionens styrke, hvis vi holder os til vores overgangsplan og sikrer os, at den afghanske sikkerhedsstyrke bliver så effektiv som mulig, siger Obama.

- Men vi må gøre det på en måde, der ikke gør vore drenge sårbare, tilføjer han.

General Martin Dempsey, der er chef for den amerikanske generalstab, er på besøg i Kabul i Afghanistan, og han sagde tidligere mandag, at de afghanske ledere - efter generalens opfattelse - er klar til at sætte ind over for det alvorlige problem.

- For første gang har jeg set, at min afghanske modpart er lige så bekymret for insider-angreb, som vi er, siger han til tv-stationen Fox.

- Tidligere har det været os, der har skubbet på for at få dem til at gøre mere, tilføjer han.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen