Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Politiker: Voldtægter gør ikke kvinder gravide

Den amerikanske politiker Todd Akins syn på voldtægter og graviditeter har skabt overskrifter i USA

Se interviewet med Todd Akin i toppen af artiklen.

----

Det er almen kendt, at en del af de republikanske politikere i USA kan have et overordentligt konservativt syn på aborter sammenlignet med danske forhold.

Men det var alligevel opsigtsvækkende, da den republikanske senator Todd Akin i går fastholdt under et interview på et lokalt tv-medie, at det stadig er forkert for kvinder at få foretaget en abort, hvis de er blevet voldtaget – for i sådanne tilfælde – påstod han – har kvindekroppen mekanismer, der sætter graviditeten ud af kraft.

- Så vidt jeg ved fra læger, så sker det sjældent. Hvis det er en legitim voldtægt, har kvindekroppen måder at forsøge at stoppe graviditeten på, sagde han under interviewet, der blev vist på KTVI-TV i St. Louis, og fortsatte:

- Men lad os antage, at det alligevel skete (at kvinden blev gravid, red.), så synes jeg, der burde være en straf. Men det bør være for voldtægtsmanden og ikke barnet, der bliver straffet, lød det.

Flere republikanere – herunder præsidentkandidat Mitt Romney – har med det samme forsøgt at distancere sig fra Akins udtalelser.

- Republikanernes præsidentkandidater, guvernør Mitt Romney og kongresmedlem Paul Ryan er uenig i Hr. Akins udtalelser. En Romney-Ryan-administration vil ikke være imod abort i tilfælde af en voldtægt, lød det hurtigt i en pressemeddelelse.

Todd Akins politiske modstander har ikke været sene til at tage et skridt videre og markere deres forbløffelse over de kontroversielle udtalelser.

- Som kvinde og tidligere aktør i flere hundrede voldtægtssager er jeg chokeret over Akins kommentar om voldtægtsofre, lyder det blandet andet fra senator Claire McCaskille på Twitter.

65-årige Todd Akin er et republikansk medlem af senatet i Washington. Senatoren, der opstiller fra staten Missouri, anses for at være en vigtig mand i republikanernes kamp for at genvinde flertallet i det amerikanske senat.

kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen