Dominikansk piges kræftdød vækker abortdebat

Der er gang i debatten om abort i Caribien, efter en 16-årig gravid har fået sen kræftbehandling og er død

En 16-årig kræftsyg og gravid pige har den seneste tid har været omdrejningspunkt for en heftig debat om abort i Den Dominikanske Republik. Fredag morgen døde hun af komplikationer fra kræftsygdommen. Det skriver CNN.

Debatten om abort blev rødglødende, da læger i 20 dage efter hendes indlæggelse den 4. juli tøvede med at behandle hende, fordi behandlingen kunne medføre en abort.

Lægerne frygtede ifølge tv-stationen, at de ville blive retsforfulgt for at fremprovokere en abort på grund af landets totale antiabortlov.

Pigens mor, Rosa Hernandez, havde, inden behandlingen gik i gang, i længere tid forsøgt at overbevise læger og den dominikanske regering om, at de skulle gøre en undtagelse fra loven, så hendes datter kunne overleve.

- Jeg ved godt, at abort er en synd. Men min datters helbred kommer i første række, sagde hun ifølge CNN.

Sagen har udløst en fornyet debat om abort i Den Dominikanske Republik og er blevet voldsomt debatteret af både embedsmænd og menneskerettighedsforkæmpere. Nogle politikere har opfordret embedsmænd til at genoverveje abortforbuddet.

Ifølge artikel 37 i Den Dominikanske Forfatning er "retten til liv ukrænkelig fra undfangelsen indtil døden". Dominikanske domstole har fortolket dette som et strengt forbud imod abort.

Pigen var 13 uger henne i sin graviditet. Da hun endelig kom i behandling tog hendes krop ikke ordentligt imod kemoterapien, og efter en lille måneds tid døde hun fredag morgen af et hjertestop.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen