Kinesisk mor dræbte for sønnens skyld

En tidligere kinesisk toppolitikers kone erkender sig skyldig i drab i forbindelse med et nervesammenbrud

Den detroniserede kinesiske toppolitiker Bo Xilais kone har erkendt, at hun har dræbt en britisk forretningsmand, men forklarer ugerningen med et nervesammenbrud, oplyser det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua.

Se også: Kinesisk mor dræbte for sønnens skyld

Gu Kailai sagde i retssagen, at hun havde forgiftet Niel Heywood efter at være blevet presset til at gøre det, fordi hun frygtede, at hendes søn var i fare, skriver Xinhua sent fredag mere end en dag efter, at sagen blev optaget til dom.

Den kvindelige tidligere topadvokat sagde, at hun ville acceptere og roligt modtage enhver dom, som bliver afsagt i retten i Hefei efter det syv timer lange retsmøde, der betegnes som et af de mest højprofilerede i nyere kinesisk historie.

Dommen vil blive afsagt på et senere tidspunkt, måske i løbet af nogle dage eller uger. Mens drab straffes med dødsdom i Kina, siger eksperter, at Gu formentlig vil undgå henrettelse, men hun må imødese en lang fængselsstraf.

Heywoods drab og beskyldninger om et dække har udløst den største politiske skandale i Kina i mange år, og har ført til Bos fald. Han var ellers udset til at være et af det regerende kommunistpartis øverste ledere.

Det udstiller en dyb uenighed blandt Kinas ledere forud for en meget følsom 10-årig magtoverdragelse senere i år. Iagttagere siger, at partiet er parat til hurtigt at trække en streg over uenigheden.

Ifølge Xinhua har Gu sagt i retten, at i de dage i november fik hun af et nervesammenbrud, da hun fandt ud af, at hendes søn var i fare.

Sønnen, Bo Guagua, og Heywood var kommet i klammeri om et ejendomsprojekt, skriver Xinhua med citat fra Gus forklaring for retten.

Retten fik oplyst, at Heywood havde krævet 13 millioner pund (124 millioner kroner) og sendt Bo Guagua en e-mail, hvori han truede med 'du vil blive ødelagt', ifølge en anonym kilde, der befandt sig i retssalen. Derfor var hun nødt til at handle, sagde Gu.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen