Uups: Metroarbejdere raserede lejlighed

Et vildfarent rør bankede pludselig ind ad vinduet i en lejlighed i Indre By i København

Det store stålrør vejer omtrent 300 kilo. (Foto: Privatfoto)
Det store stålrør vejer omtrent 300 kilo. (Foto: Privatfoto)

26-årige Benedicte Castenschiold Eichen fik tirsdag eftermiddag sit livs chok.

Pludselig bragede et gigantisk stålrør på 300 kilo nemlig ind igennem hendes stuevindue på Frederiksgade i Indre By i København.

Stålrøret kom fra en byggeplads ude foran hendes vindue, hvor Metroselskabet er i fuld gang med at gøre plads til den kommende Metro-ring, fortæller hun til ekstrabladet.dk.

- Jeg sad ved vores stuebord og skrev på mit speciale, da min kæreste kaldte på mig og sagde, at der var frokost. Derfor gik jeg ud i køkkenet, forklarer hun til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Pludselig lød der et gigantisk brag, og da jeg gik ind i stuen for at se, hvad det var, kunne jeg se, at et kæmpe rør var braget ind igennem vinduet. Hvis jeg ikke var gået ud i køkkenet, var jeg helt sikkert blevet ramt af glasskårene fra vinduerne, der smadrede fuldstændigt, fortæller hun videre.

Den 26-årige sociologi-studerende er rasende over ulykken, og kræver vished for, at der vil blive taget bedre hånd om sikkerheden.

- Jeg er både chokeret og vred over, at det kunne ske. Og de håndværkere, der var derude, kom bare hen til vinduet og grinede af det. Derefter arbejdede de bare videre, som om ingenting var hændt, hvilket jeg slet ikke forstår.

- Det gør mig da selvfølgelig enormt bekymret for sikkerheden, for hvordan kunne de vide, at det ikke kunne ske igen?, spørger hun.

Også ejerforeningensformand er forarget over episoden.

Sådan så der ud i stuen, efter at Metrobyggeri arbejderne havde 'banket på ruden'. (Privatfoto)

- Vi går for det første ud fra, at de udbedrer de skader, som de har forvoldt, det er klart. Men det er faktisk ikke det, der er det vigtigste, siger Steffen Hamann og fortsætter:

- Vi er mere bekymrede for sikkerheden, for hvis det kunne ske i dag, hvorfor skulle det så ikke kunne ske i morgen. De borede jo bare videre, som om ingenting var sket, efter at de havde været oppe og se skaderne, siger han videre til ekstrabladet.dk.

Hos Metroselskabet I/S, der står for opførelsen af den nye Metro-ring, er man utrolig kede af episoden.

- Det er jo selvfølgelig klart, at den slags bare ikke må ske, og derfor tager vi det også virkelig alvorligt. Vi har haft to personer ude og tale med og tage hånd om beboeren, som naturligt nok var chokeret episoden, forklarer kommunikationschef Suna Haugaard til ekstrabladet.dk.

- Beboerne fortæller dog, at den ansvarlige på byggepladsen nærmest havde grinet af hende og sagt, at den slags sker. Men det er ikke sådan, I ser på episoden?

- Nej, det er ikke 'bare noget, der sker'. Vi tager det som sagt meget alvorligt, og derfor har vi også med det samme sat gang i en undersøgelse, der kan forklare, hvordan det kunne ske. Vi forventer at have et svar i morgen, men indtil da har vi besluttet at indstille arbejdet med de tunge stålrør, siger kommunikationschefen videre og understreger, at Metroselskabet vil dække samtlige skader, som er blevet forvoldt at det gigantiske stålrør.

Har du været ude for lignende episoder, eller giver Metro-byggeriet også dig uforholdsmæssigt store udfordringer, så giv os et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller send os en mail på 1224@eb.dk.

1 af 2 Benedicte Castenschiold Eichen var chokeret, da et gigantisk stålrør pludselig bankede ind i hendes stue. (Privatfoto)
2 af 2 Det store stålrør vejer omtrent 300 kilo. (Foto: Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen