Kvinder tager syge børn med på arbejde

Mere end hver tredje dansker har indenfor det seneste år taget barn med på arbejde

Følg Samfund

Når børnehaven holder lukkedag eller lille Emma plages af forkølelse, er det svært for mange forældre at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen.

Og når fritidsklubben er lukket i skoleferien, og Viktor ikke tør være alene hjemme, bliver løsningen ofte at tage barnet med på job for at få enderne til at nå sammen.

Mere end hver tredje forældre med hjemmeboende børn under 12 år har indenfor det seneste år haft børn med på arbejde, viser en ny undersøgelse gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Helt præcist angiver 35 procent af lønmodtagere med børn under 12 år, at de har haft børn med på deres job.

Undersøgelsen viser samtidig, at fædre i næsten lige så stort omfang som mødrene tager børn med på job. Hvor 38 procent af kvinderne erklærer, at de har haft deres barn med på arbejde, gælder det 33 procent af mændene.

Men årsagerne til, at mænd og kvinder tager deres barn med på job er vidt forskellig. Mens fire ud af ti kvinder tager læsset med halvsyge børn og tager dem på jobbet, gælder det kun to ud af ti mænd.

Fædrene angiver som den væsentligste årsag til, at de tager deres barn med på arbejdet, at de ønsker at give sønnen eller datteren indsigt i deres arbejdsliv.

Først derefter angiver mændene lukkedage i daginstitution eller skole samt barns sygdom som årsager til at tage barnet med på jobbet.

Forskellen er tankevækkende mener, arbejdsmarkeds- og ligestillingsforsker på Roskilde Universitet, RUC, Karen Sjørup.

- Når barnet er sygt, er det en nødsituation, som mor må klare, mens far tager det raske og nysgerrige barn med på arbejdet, så barnet får indsigt i, hvad far beskæftiger sig med, siger hun til Ugebrevet A4.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers