Aktiv dødshjælp i USA: Skød konen i hovedet

En mand skød i weekenden sin kone gennem 45 år i hovedet på det hospital hvor hun lå indlagt. Politiet mener, der kan være tale om et medlidenhedsdrab. SE TV-KLIP

En chokeret nabo til ægteparret taler med pressen. John Wise skød lørdag sin kone Barbara i hovedet på et hospital (Foto: Screendump fra tv-klip)
En chokeret nabo til ægteparret taler med pressen. John Wise skød lørdag sin kone Barbara i hovedet på et hospital (Foto: Screendump fra tv-klip)

Se historien i tv-klippet herover
---------------------

Lørdag trådte John Wise ind gennem hovedindganen til hospitalet i Akron, Ohio.

Med rolige skridt gik den 66 år gamle mand mod den stue på hospitalets intensive afdeling, hvor hans hustru Barbara lå i sin seng. Syg, afkræftet og i kritisk tilstand.

John Wise stillede sig ved siden af den 65-årige kvinde han havde været gift med i 45 år, tog sin pistol op af lommen og rettede den direkte mod hendes hoved.

Personalet på hospitalet hørte et skud blive affyret, og sikkerhedsvagter skyndte sig op til lokalet på tredje sal, hvor John Wise uden modværge overgav sig.

Barbara Wise blev søndag erklæret død.

Aktiv dødshjælp
John Wise er i dag mødt op i retten i Akron. Politiet mener det er sandsynligt, at skuddet i hans kones hoved var ment som aktiv dødshjælp.

- At han ville ende sin kones lidelser, er bestemt et af de motiver, som vi kigger på, siger Dan Zampelli fra politiet i Akron ifølge Associated Press.

Obduktionen af Barbara Wise forventes af være færdig enten i dag eller onsdag, og her vil det blive afgjort, om John Wise vil blive sigtet for mord, eller om anklageren vil lægge vægt på, at der er tale om et medlidenhedsdrab.

John og Barbara Wise boede i et idylisk murstenshus med velholdt have i byen Massillon, få kilometer fra Akron. Her er naboerne chokerede:

- Jeg er sikker på han gjorde det, fordi han elskede hende så højt og ikke ville se hende lide. Men vi har love. Det her er bare ikke noget man gør, siger en af ægteparrets nu tidligere naboer ifølge Fox8.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen