Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Elever giver skolen dumpekarakter for IT

Folkeskolen får hug fra forældre og elever, som synes, at skolen sakker bagud på IT-fronten

Børnene oplever ikke, at IT bliver brugt i deres undervisning. (Foto: Colourbox)
Børnene oplever ikke, at IT bliver brugt i deres undervisning. (Foto: Colourbox)

Når næste kuld af folkeskole-elever på mandag spænder skoletasken på ryggen for første gang, så bliver de modtaget af en folkeskole, som ifølge mange forældre og elever er langt bagud på IT-fronten.

60 procent af eleverne og 52 procent af forældrene siger i en ny undersøgelsen, at folkeskolen trods senere års investeringer i udstyr er bagud eller langt bagud i anvendelsen af it.

Det er kritisabelt, mener skolebestyrelsernes sammenslutning Skole og Forældre:

- Folkeskolen er et væsentligt omdrejningspunkt i at klæde vores børn på til fremtidens udfordringer, og det er vigtigt, at moderne læremidler er en naturlig del af undervisningstilbuddet. Jeg vil opfordre skolebestyrelserne til at overveje, om it-niveauet skal løftes på deres skole, siger Skole og Forældres landsformand, Benedikte Ask Skotte på baggrund af analysen, som er lavet for KMD Analyse og Danske Elever.

Se også: Sådan bør danske skoler håndtere elevers it-grej Læs også: Sådan bør danske skoler håndtere elevers it-grej

Bliver ikke brugt
Mens computere, iPads og andre digitale produkter bliver stadig mere almindelige i børnenes hverdag derhjemme, så er de stadig et særsyn i skolen:

En betydelig andel af eleverne i undersøgelsen svarer, at de sjældent oplever, at it eller digitale læremidler anvendes i undervisningen. Eksempelvis oplever næsten halvdelen af eleverne, at der kan gå en måned eller mere uden, at de bruger digitale læremidler i undervisningen.

54 procent af eleverne og 66 procent af forældrene mener, at undervisningen i høj grad eller meget høj grad vil blive bedre, hvis it anvendes mere i undervisningen.

Knap 1000 folkeskoleelever har deltaget i undersøgelsen, hvor lidt over 1000 repræsentativt udvalgte forældre også har deltaget. Børnene, som deltager i undersøgelsen, går på mellem 6. og 10. klassetrin.

Du kan se hele undersøgelsen her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen