Kasi-Jesper fik delvis medhold i Fogedretten

Ekstra Bladet kærer kendelse fra Fogedretten om Kasi-Jespers skattesag

Jesper 'Kasi' Nielsen fik delvis medhold i Fogedretten. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Jesper 'Kasi' Nielsen fik delvis medhold i Fogedretten. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Hør Ekstra Bladets chefredaktørs svar på kendelsen i tv-klippet over artiklen

-----------

Fogedretten har netop afsagt kendelse i Jesper 'Kasi' Nielsens forsøg på, at bremse Ekstra Bladets skriverier om hans verserende skattesag.

Fogedretten har vurderet, at Ekstra Bladet fremadrettet ikke må offentliggøre nye oplysninger fra de dokumenter om familien Nielsens skatteforhold, som ikke allerede er offentliggjort. Men de oplysninger, der allerede er offentliggjort, må godt offentliggøres i fremtidige artikler.

Læs også:

Skat politianmelder sig selv i Kasi-sag

Endvidere mener retten at Ekstra Bladet har krænket privatlivets fred med offentliggørelsen af oplysningerne om familien Nielsens skattesag.

Men retten finder det ikke sandsynliggjort, at oplysningerne er fremkommet på ulovlig vis.

Læs hele kendelsen fra Byretten her.

Ekstra Bladet afslørede mandag, at Jesper 'Kasi' Nielsen, hanso søster Annette Nielsen og moderen Dorthe Nielsen og deres selskaber er blevet knaldet af Skat, der kræver 168 mio. kr af familien. Dermed beviste avisen over for offentligheden, at den virkelige forklaring på, at Jesper Nielsen lukkede AG Håndbold var, at Skat havde krævet klubben konkurs for at stille alle hans kreditorer lige. Dermed røg der en tyk pæl gennem Jesper Nielsens hidtidige forklaringer om, at det var Ekstra Bladets skyld, at han havde lukket klubben.

Læs også:

Kasi betalte ikke en krone i skat

Sent mandag eftermiddag forsøgte Jesper Nielsen så via sin advokat at få nedlagt fogedforbud mod avisens skriverier. Men sagen kom først for fogedretten tirsdag kl. 14, hvor sagen blev gennemført bag lukkede døre. Dog uden afklaring, og parterne måtte dermed forlade fogedretten omkring klokken 22 tirsdag aften: Kendelsen ville komme onsdag, besluttede retten.

Jesper Nielsen har blandt andet begrundet forsøget på fogedforbud med, at hans personlige skattesag ikke kommer offentligheden ved. Dog har han stillet beredvilligt op for en række medier. Blandt andet har han selv omtalt sin skattesag i Jyllands-Posten, hvor han har erkendt, at han har trukket en række private goder fra i Skat.

Læs også:

Brøndby: Kasi har ikke betalt alt

På spørgsmålet fra Jyllands-Posten: Jeg kan godt forstå, at en del af sagen handler om Brøndby-sponsoratet, og om AG København var hobby eller erhverv. 'Men går sagen ikke også på, om du har brugt dine biler og din yacht privat uden at betale skat af brugen?', svarer Kasi:

- Selvfølgelig, selvfølgelig, selvfølgelig. Men det er i denne sammenhæng småbeløb. Det er klart, at dem vil vi selvfølgelig gerne være med til at kigge på, og vi har også fra begyndelsen sagt, at hvis de mener, at der er noget i det, så lad os kigge på det. Men ud af beløbet på 170 mio. kr. er det småbeløb på sammenlagt måske 5 mio. kr., svarer han.

Læs også: Kasi-Jesper vil politianmelde ansat i Skat

Ekstra Bladet har tænkt sig at kære kendelsen fra Fogedretten.

- Vi kærer selvfølgelig. Vi kan ikke leve med afgørelsen. Dommeren har fuldstændig misforstået præmissen i denne sag. Det er ikke en privatsag. Tusindvis er afhængige af denne sag. 40 mand er blevet sat på gaden og masser har købt sæsonkort, siger chefredaktør Poul Madsen.

Han betegner sagen i Fogedretten som Jesper Nielsens forsøg på at aflede opmærksomheden.

- Det eneste han er ude på er at flytte fokus til Ekstra Bladet fra sig selv og det skattekrav på 168 millioner kroner, der ligger. Vi vil altid skrive om folk, der forsøger at snyde offentligheden. Han har snydt offentligheden og hemmeligholdt, at der overhovedet var en skattesag, siger Poul Madsen, der dog er tilfreds med, at Ekstra Bladet fortsat må offentligegøre de ting, avisen allerede har om skattesagen.

- Det er vi selvfølgelig glade for, siger Poul Madsen.

Jesper 'Kasi' Nielsen har nægtet at snakke med Ekstra Bladet. Avisen har ellers forsøgt at få svar på:

- Hvorfor sagde du tirsdag, at du er uskyldig, når du samtidig har indrømmet over for Jyllands-Posten, at du har brugt din yacht og bil privat uden at betale skat af det?

- Hvorfor du har trukket leje af villaen på Mallorca fra i Skat?

- Hvorfor du fortryder dit sponsorat i Brøndby?

- Hvorfor du begærede AG København konkurs i stedet for at lade andre overtage klubben?

- Har du penge til at betale de lån tilbage, du har taget i Dojajean på 25,6 mio. kr.?

- Ejer du Dandy (yachten) i dag?

- Ejer du lamborghinien i dag?

- Har du stadig seks piloter ansat?

- Hvorfor har dine selskaber ikke betalt skat i 2009?

- Hvorfor har du givet Rhein-Neckar Löwen ejendomret over 10 procent af din 'earn-out'-aftale med Pandora?

- Har du i sinde at betale Brøndby de 41,3 mio. kr.?