Islamister i Mali hugger hånd af tyv

Militante islamistiske oprørere i det nordlige Mali hugger hånd af tyv i henhold til sharialove

En tyv i det nordlige Mali har fået hugget en hånd af af islamister, der kontrollerer det nordlige Mali. Det siger en leder for den militante oprørsgruppen MUJAO, Mohamed Ould Abdine.

Der er tale om den første amputation, siden militante islamister tog kontrol over det meste af det nordlige Mali for fire måneder siden.

- Ja. Jeg kan bekræfte, at vi anvendte sharialoven i Ansongo. En tyvs hånd er hugget af. Det kræver sharia, siger oprørslederen og føjer til, at det 'er guds lov'.

En lokal regeringsembedsmand i byen Gao bekræfter håndsafhugningen. Han siger, at tyven havde stjålet en motorcykel.

Straffen blev udført tre dage efter, at lokale indbyggere i Gao havde forhindret islamisterne i at hugge hånden af en anden påstået tyv.

Det er anden gang inden for kort tid, de islamistiske magthavere anvender sharialove for at straffe personer, der har forbrudt sig mod strenge religiøse love, som islamisterne har indført.

I slutningen af juli blev et ugift par stenet til døde i byen Aguelhok, fordi de havde forbrudt sig mod sharialove.

De militante islamister har taget kontrol over det nordlige Mali under det kaos, der opstod i det nordafrikanske land efter et statskup i hovedstaden Bamako den 22. marts.

Eksperter siger, at islamisterne har tætte kontakter til terrorbevægelsen al-Qaeda, og at de ny magthavere i Nordmali udgør en stor trussel for de omkringliggende lande i Nordafrika.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen