Kasi-Jesper på vej ind i retten

Vil have stoppet artikler om hans skattemæssige forhold og økonomi

Kasi-Jesper hilste pænt på Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro og på fotografen, før retten skal behandle sagen om, hvorvidt Ekstra Bladet skal have lov til at skrive om Kasi-Jespers økonomi. (Foto: Jacob Jørgensen)
Kasi-Jesper hilste pænt på Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro og på fotografen, før retten skal behandle sagen om, hvorvidt Ekstra Bladet skal have lov til at skrive om Kasi-Jespers økonomi. (Foto: Jacob Jørgensen)

KØBENHAVNS BYRET, FOGEDRETTEN (ekstrabladet.dk): Kasi-Jesper var til at starte med et stort smil, men omvendt yderst sparsom med ordene, da han kort før kl 14 mødte op ved Københavns Byret.

Jesper ' Kasi' Nielsen, hans søster Annette Nielsen og moderen Dorthe Nielsen forsøger at få Ekstra Bladet til at stoppe med at skrive mere om familiens skattesag.

Se også: Kasi-familien skylder 168 mio. kr. i skat

Læs:

Se også: Kasi-Jesper til angreb: Bruger mine penge som jeg vil

Gennem deres advokat har de således begæret fogedforbud mod, at Ekstra Bladet bringer flere oplysninger om deres verserende sag med staten.

- Vi har forsøgt at få at vide, hvor Ekstra Bladet har modtaget oplysningerne fra. Det har vi ikke kunnet få oplyst, og det er vores opfattelse, at I må have fået oplysningerne fra nogen, som ikke havde dem berettiget, og I derfor ikke må trykke oplysningerne, siger familiens advokat Henrik Haldbo, advokat og partner i Holck-Andersen og Tyge Sørensen til Ekstra Bladet

Fogedretten indledte sagen i dag tirsdag kl 14.

Hovedperson ved retten
Kort før retsmødet begyndte dukkede hovedpersonen selv op ved Fogedrettens lokaler i det indre København. Han var først et stort smil, da han hilste på Ekstra Bladets fotograf og ikke mindst, da han med fremstrakt hånd spøgefuldt og kækt spurgte Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro, som skal deltage i retsmødet:

- Nå, er Poul Madsen blevet sat af?

Smilet forsvandt dog hurtigt fra Jesper Nielsen, der var mødt op i sin velkendte tyrkisblå signatur-tshirt, så snart der kom spørgsmål på bordet. Også hans søster Annette Nielsen mødte personligt op, men begge udviste tydeligvis ingen lyst til at uddybe skattesagen overfor ekstrabladet.dk's udsendte reporter.

I forsøget på at få en kommentar fra den fallerede AGK-direktør på SKAT's anklager imod ham og familien om at have handlet 'med forsæt eller som minimum ved grov uagtsomhed', vendte han - som tidligere set - straks skytset mod Ekstra Bladet.

- Nu er det jo ikke mig, der er anklaget i den her sag. Det er jer, sagde han og henviste til den aktuelle fogedforbudssag.

- Men du virker heller ikke knivskarp, fortsatte en stærkt tirret Kasi-Jesper over Ekstra Bladets spørgsmål, før retsmødet startede.

Herefter slog bror og søster fast, at de ikke ønskede 'at samtale' med pressen forud for retsmødet. I hvert fald ikke med Ekstra Bladet, som har afsløret, at den samlede gæld til skattemyndighederne for Kasi-Jesper, hans mor og søster og familiens respektive selskaber, beløber sig til over 168 mio. kr.

Materialet er lovligt
Ekstra Bladets advokat tager begæringen om fogedforbud roligt.

- Vores vurdering er, at der ikke er grundlag for et fogedforbud. Materialet, som ligger til grund for artiklerne, er fremkommet helt lovligt. Og der er tale om særdeles relevante oplysninger, siger Carlo Siebert, advokat ved Ibfelt-Siebert.

Chefredaktør Karen Bro garanterer ligeledes, at der ikke er noget at komme efter. Samtidig slår hun fast, at hun ikke vil afsløre avisens kilder: - Læserne kan være helt trygge ved, at vores journalistik på alle områder er helt i orden.

- Jeg kan stå fuldstændig inde for de historier, vi har kørt de seneste dage, siger Karen Bro.

Læs:

Se også: Kasi-Jesper risikerer fængsel

Vil have dørlukning
Familien Nielsens advokat Henrik Haldbo har begæret sagen om fogedforbuddet behandlet bag lukkede døre.

- Når vi begærer lukkede døre, er det, fordi at vi ikke vil læse om fogedsagen i avisen, siger Henrik Haldbo.

I 2008 ønskede Jesper ' Kasi' Nielsen ligeledes et fogedforbud mod Ekstra Bladet.

Dengang fik han medhold, fordi retten slog fast, at de emails, avisen dengang baserede sine artikler på, var fremkommet ulovligt.

Klokken cirka 1430 besluttede Fogedretten at lukke dørene for udefrakommende, mens retten diskuterer skattesagen og Ekstra Bladfets adgang til dokumenterne.

Fogedretten bestemmer senere i dag tirsdag, om Ekstra Bladet kan skrive om Kasi-Jespers skattemæssige forhold.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen