Penkowa efter dom: KU jagter mig

Københavns Universitet bruger rapport til at fortsætte jagten på fejl i min forskning, siger forsker

Milena Penkowa føler sig uretfærdigt behandlet af Københavns Universitet. (Foto: Torben Stroyer)
Milena Penkowa føler sig uretfærdigt behandlet af Københavns Universitet. (Foto: Torben Stroyer)

Hjerneforsker Milena Penkowa reagerer skarpt på nyheden om, at hun måske snart bliver nødt til at strege både sin ph.d. og doktorgrad fra CV'et.

Ledelsen på Københavns Universitet offentliggjorde tirsdag en rapport fra et internationalt forskerpanel, der har fundet klare tegn på snyd og uredelighed i dele af Penkowas forskning.

- Som jeg tidligere har sagt, er der ingen tvivl om, at utilsigtede fejl kan være sket undervejs, siden jeg i 1993 begyndte at arbejde i laboratoriet, og det skal jeg være den første til at beklage dybt, skriver hun i en kommentar.

- 'Bevidst uredelighed' er derimod en ganske anden sag, og det har jeg aldrig begået.

Hun kritiserer KU's fremgangsmåde i sagen og mener, at universitet bruger rapporten til at legitimere jagten på flere fejl.

- Det er derfor min opfattelse, at KU har brug for at udvise handlekraft og derfor bruger panelets rapport til at fortsætte jagten på fejl i min forskning, skriver Milena Penkowa.

Der er fundet tegn på snyd og uredelighed i forskningen i 15 af Penkowas videnskabelige artikler, hvilket nu får Københavns Universitet til at se på muligheden for at fratage hjerneforskeren hendes doktorgrad og ph.d.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen