Sådan er Milena Penkowa blevet undersøgt

Et internationalt ekspertpanel fælder en hård dom over Milena Penkowas hjerneforskning

Københavns Universitet har tidligere sendt to sager om Milena Penkowas forskning til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU). Og en sag om dokumentfalsk i forbindelse med dyreforsøg er meldt til politiet.

Læs også:

Se også: Hjerneforsker Penkowa kan miste doktorgrad

Formålet med det internationale panels undersøgelse har været at afdække om, der er yderligere tegn på uredelighed ud over den, Penkowa allerede er indklaget for.

Det har alene været panelets opgave at undersøge Milena Penkowas forskning.

Da Penkowa gennem årene har skrevet artikler sammen med en lang række danske og internationale forskere, har panelet bedt Penkowa og hendes medforfattere om hjælp til få klarlagt, hvilke dele af det videnskabelige arbejde, der har været udført af Penkowa selv, og hvilke dele, der er udført af andre forskere.

Inden Københavns Universitet modtog den endelige rapport fra panelet, har den været i høring hos Milena Penkowa. Panelet fandt ikke overbevisende argumenter fra Penkowa i forhold til at ændre på de endelige konklusioner.

Tilbage står derfor en liste på 15 publikationer med så store problemer omkring data, resultater og videnskabelige konklusioner, at panelet nu mistænker Penkowa for at have snydt.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen