Justitsministeren skal forklare politiets optræden under Kina-besøg

Morten Bødskov kaldt i samråd om politiets ageren under den kinesiske præsidents besøg i Danmark

Enhedslisten har kaldt justitsminister Morten Bødskov i åbent samråd i Retsudvalget om politiets ageren i forbindelse med den kinesiske præsidents besøg i juni 2012.

I forlængelse af den kinesiske præsidents besøg i Danmark i juni 2012 har udvalget bedt justitsministeren redegøre for politiets ageren og om lovbestemmelser og procedurer blev overholdt bl.a. i forbindelse med en 5 timer lang tilbageholdelse af en journalist, og ved en demonstration på Højbro Plads samt om politiets fremgangsmåde under besøget er i overensstemmelse med regeringens holdning til ytringsfrihed.

Læs også:

Se også: Ekstra Bladet-journalist efter anholdelse: Kan det virkelig passe?

Ekstra Bladets journalist Janus Østergaard blev anholdt, da han ville sætte en Kina-kritisk plakat op ved Den Lille Havfrue som en hilsen til den kinesiske præsident, Hu Jintao, fra Ekstra Bladet og var tilbageholdt i 5 timer.

Plakaten viste et menneske i flammer og præsident Hu i profil, og under billederne teksten: Hvad vil De gøre hr. diktator?

Læs også:

Se også: Ingen måtte se præsident Hu

En gruppe Kina-kritiske demonstranter blev også bremset på Højbro Plads under Hus besøg.

Demonstranterne, der var sammensat af flere forskellige grupper, var under demonstrationen utilfredse med, at politiets gruppevogne gjorde dem nærmest usynlige for præsidenten og hans følge

Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 16. august 2012 i lokale 1-133. Samrådet starter 5 min. efter samråd om legalisering af cannabis, ca. kl. 14.45.

Tilmelding til samrådet er nødvendig. Se Folketingets hjemmeside:kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen