Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: Her cykler de over for rødt

Det tog ekstrabladet.dk et halvt minut at spotte otte cyklister, der brød færdselsloven

Selvom ekstrabladet.dk var på gaden på en dag, hvor der er stille på cykelstierne, tog det ikke lang tid før vi så flere, der cyklede over for rødt og over fodgængerfelter. (Foto: Screendump fra tv-klip)
Selvom ekstrabladet.dk var på gaden på en dag, hvor der er stille på cykelstierne, tog det ikke lang tid før vi så flere, der cyklede over for rødt og over fodgængerfelter. (Foto: Screendump fra tv-klip)

Se danskerne bryde færdselsloven på cykel i tv-klippet herover
------------------

På trods af, at feriestemningen stadig hersker i København, så er der masser af cykelsyndere på gaden i hovedstaden. ekstrabladet.dk bevægede sig ud i trafikken for at spotte færdselsforseelser, og det var ikke en svær opgave.

Læs også:

Se også: Mirakel - kun 13 døde danske cyklister

Læs også:

Se også: Politi: Cyklister lever deres eget liv

Masser af forseelser
På Nørrebrogade lige før Dronning Louises Bro er der bid efter få minutter. To mænd kører over for direkte rødt - og kigger sig ikke engang til siden, for at sikre sig, at der ikke er bilister på tværs - eller politi i nærheden.

Læs mere:

Se også: Amerikaner: Cyklister opfører sig som herskere

Læs mere:

Se også: Vores rådne cykelkultur

Få sekunder efter, følger flere trop med at køre rundt på fortovet, tale i telefon og læse sms'er. Og igen. Flere, der kører direkte overfor rødt. På et kvarter ser vi omkring 30 brud på færdselsloven.

- Det kan da godt ske, hvis jeg har travlt, at jeg ikke venter til lyset skifter til grøn og jeg kunne nok også godt finde på at tjekke en sms, mens jeg cykler, siger cyklist Michael Jensen.

Læs også:

Se også: Cykel-lobbyen: Cyklisterne er civiliserede

Tager hjørnerne
Også lyskrydset efter Knippelsbro foran Christiansborg er af Ekstra Bladets Nationen-medlemmer udpeget som det perfekte cykelsynderspot. Også her er der ret hurtigt bid, selvom de kvindelige cyklister ikke helt vil indrømme det.

- Jamen, jeg synes selv, jeg kører rigtig pænt. Og det er kun, hvis jeg skal svinge om hjørnet, at jeg godt kan finde på, at køre over for rødt, siger Kit Bjævertoft.

Indrøm det: Hvor mange gange om dagen overtræder du loven - og hvordan? Skriv til os på 1224 (koster alm. SMS-takst)

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen