Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kendte tropper op på Vejlegården i aften

Galleriejer har måttet sige nej til 2300, som gerne ville have haft stegt flæsk med persillesovs på den blokaderamte restaurant

Amin Skov sammen med galleriejer Erik Guldager, som harinviteret til gratis flæsk og persillesovs i aften på Vejlegården. ( Privatfoto).
Amin Skov sammen med galleriejer Erik Guldager, som harinviteret til gratis flæsk og persillesovs i aften på Vejlegården. ( Privatfoto).

Der bliver mere end travlt for personalet på Vejlegården i aften, når en række kendte politikere tropper op for at bakke op omkring den blokaderamte restaurant.

Anders Samuelsen, Joachim B. Olsen, Kristian Thulesen Dahl, Kim Andersen, Ellen Thrane Nørby og Hans Kristian Skibby er blandt de politikere og gæster, som snupper en gang stegt flæsk med persillesovs med blokadevagterne fra 3F som nærmeste tilskuere.

Det er galleriejer Erik Guldager fra Skanderborg, der har inviteret til en gang flæsk med solidarisk persillesovs.

Enhedslisten kommer ikke
- Der er kun plads til 110, så jeg har måttet afvise over 2.300 personer, som ellers gerne ville have været med, fortæller Erik Guldager til ekstrabladet.dk.

Erik Guldager er manden bag Galleri Draupner, der udstiller tegneren Kurt Westergaards tegninger, og som fuldt ud har stillet sig solidarisk med restauratør Amin Skov.

- Jeg har indbudt politikere fra hele det politiske spekter. Også Enhedslisten, som bestemt har mange gode folk. Men jeg har ikke hørt fra dem. Det er jo klart, at de ikke kan tiltræde et sådant arrangement. På samme måde ville jeg jo heller ikke støtte et arrangement, hvor autonome smadrer biler, siger Erik Guldager.

Helt uforståelig konflikt
For Erik Guldager er det aldeles uforståeligt, hvorfor fagbevægelsen har kastet sig over Vejlegården, når der er mange andre virksomheder helt uden overenskomst.

- Jeg har indbudt til gratis middag i aften for at støtte restauranten. Der er tale om en lovligt drevet restaurant, hvor Amin har skabt 20 arbejdspladser. Amin kom fra Iran. Han overtog et konkursbo og har bygget noget nyt op. Det er helt urimeligt, at 3F vil kvæle ham. Nu støtter vi ham ved at spise os gennem konflikten, fastslår Erik Guldager overfor ekstrabladet.dk.

Samuelsens fødselsdag
Der bliver formentligt også sunget fødselsdagssang i aften. Anders Samuelsen fejrer nemlig sin 45 års fødselsdag.

Liberal Alliance har i øvrigt valgt at flytte en del af deres sommermøde til Vejlegården i slutningen af denne uge.

Flytningen af sommermødet sker som protest mod fagforeningen 3F.

Vi flytter andendagen af mødet ind på Vejlegården for at udtrykke vores sympati med Vejlegården og for at vise vores afsky over for 3F's metoder, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll til Jyllands-Posten.

Lørdag har Enhedslisten arrangeret en demonstration foran Vejlegården. Arrangørerne forventer, at flere tusinde vil komme.

1 af 2 Anders Samuelsen glæder sig til i aften, hvor han fejrer sin45 års fødselsdag på Vejlegården. Liberal Alliance har iøvrigtflyttet sommermødet til den blokaderamte restuarant.(Foto:Lars Krabbe, Morgenavisen Jyllandsposten).
2 af 2 Amin Skov sammen med galleriejer Erik Guldager, som harinviteret til gratis flæsk og persillesovs i aften på Vejlegården. ( Privatfoto).
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen