Dykkere fandt tysk u-båd

Amerikanske dykkere fandt 2. verdenskrig-ubåden U-550 70 år efter den var sunket ud for kysten ved Nantucket. 69 mennesker mistede livet i 1944

Foto: AP
Foto: AP

De har søgt efter u-båden i to årtier.

I denne uge lykkedes det at spore den, for en privat-finansieret dykker-team, startet og leder af advokaten Joe Mazraani fra New Jersey.

Den tyske u-båd fra 2. verdenskrig blev fundet syd for øen Nantucket, der ligger 48 kilometer syd for Cape Cod i Massachusetts.

Det syv mand store dykker-team brugte en sonar til at spore U550, der blev sænket af den amerikanske marine efter den d. 16. april 1944 havde angrebet olietankeren USS Pan Pennsylvania.

U-550 blev ramt af dybdebomber og blev tvunget til overfladen. Besætningen bemandede dæk-kanonerne, men et af olietankerens ledsageskibe besvarede ilden og ramte ubåden, der sank.

44 tyskere og 25 amerikanere ombord på tankeren omkom

Garry Kozak var manden, der i denne uge sad ved sonaren. Holdet spurgte ham, om han havde fundet noget.

- Inden jeg svarede brødt de ud i jubel. De kunne se det på mit grin og blikket i mine øjne, fortæller han til nyhedsbureauet AP.

U-550 er en af adskillige tyske ubåde, der ligger på havets bund ud for den amerikanske kyst.

I første omgang kunne de kun se spidsen af ubåden på sonaren. Hårdt vejr i området gjorde det - i første omgang - vanskeligt for dykkerne at komme med til vraget.

De er ret hemmelighedsfulde omkring ubådens præcise placering. Oplysninger vil først blive frigivet, når vejret er blevet så godt, at dykkerteamet selv kan komme ned til vraget og undersøge det nærmere.

- Det er oplevelser som disse der gør, at det er hele besværet og alle pengene værd, siger Joe Mazraani.

CBS oplyser, at en anden tysk u-båd kan være fundet på 18 meters vand i canadisk flod. Se her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen