Superstudent fik topkarakterer trods kræftsygdom

19-årige Mads Delbo Larsen har trods en kræftsygdom fået et gennemsnit på 13,3 på Htx. Han er dermed kommet ind på Danmarks sværeste uddannelse

Der var de helt store smil på, da Mads Delbo Larsen fik huen på med et rekordhøjt gennemsnit. (Foto: CPH WEST)
Der var de helt store smil på, da Mads Delbo Larsen fik huen på med et rekordhøjt gennemsnit. (Foto: CPH WEST)

Den 25. juni fik 19-årige Mads Delbo Larsen sammen med masser af andre danske unge, sat den hue på hovedet, der afslutter en tre-årig gymnasieuddannelse. I htx-eleven Mads Delbo Larsens tilfælde var huen fra CPH West i Ishøj - og noget af en præstation. 25 12-taller blev det til.

- Jeg er da ret stolt og glad. Men endnu gladere i dag fordi, jeg er kommet ind på min drømmeuddannelse - molekylær biomedicin, siger den unge mand til ekstrabladet.dk

En uddannelse, der ligger som nummer et over svære uddannelser at komme ind på. I dag var nemlig dagen hvor de danske unge fik af vide, om deres drømmeuddanelse ligger indenfor rækkevidde. Foreløbig har 18.000 fået afslag, mens omkring 60.000 er blevet optaget.

Lymfekræft
Men ikke nok med, at studentens gennemsnit, med hjælp fra to ekstra fag og point, fordi han søger ind på en videregående uddannelse indenfor to år, kommer op på et snit på 13,3. så har Mads Delbo Larsen fået det høje gennemsnit på trods af, at han blev diagnostiseret med kræft i starten af 1.g.

- Det startede på introturen, hvor jeg var meget træt og energiforladt. Jeg fik taget en masse prøver, og pludselig stod jeg med en diagnose på lymfekræft. Det var ret chokerende, siger han og fortsætter:

- Men efter det første chok havde lagt sig, besluttede jeg mig bare for at det skulle jeg igennem. Det var der ingen tvivl om, lyder det.

Sygdommen sendte Mads Delbo Larsen hjem i seng det meste af første skoleår. Men han lå ikke blot og plejede sin kræftsygdom. Opgaver blev lavet og bøger blev studeret, så den unge mand aldrig kom rigtig bagud på trods af 70 procents fravær.

- Der var da en læge, der sagde, at jeg burde holde en pause og tage 1.g om. Men det var vi ikke helt enige i, siger han og griner.

Kammeraterne bakkede op
Selvom det var ærgeligt at være væk fra kammeraterne i lange perioder, så synes Mads Delbo Larsen ikke han er gået glip af noget.

- Jeg fik bare dobbelt opmærksomhed, når jeg var der. Alle har været så søde og har bakket mig op. Det har virkelig været rart, siger den unge mand og indrømmer, at han nok husker ting bedre end de fleste. Hvilket har hjulpet ham til de mange eksaminer.

- Jeg kan godt lide at gøre det godt og lære nye ting. Og så har jeg nok klæbehjerne, for jeg er ikke så god til at tage noter, lyder det.

Den unge mand bor stadig hjemme hos sin mor i Greve. Så mon ikke, den stolte mor laver et ekstra godt måltid og fejrer, at hendes begavede søn skal begynde på den uddannelse, der kræver højest gennemsnit, efter sommerferien.

Mads Delbo Larsen er helbredt, men går stadig til kontrol på hospitalet.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen