Discount: Betjente må gå i genbrugs-uniformer

Der skal spares på politiets tøjbudget

(Foto: Kim Agersten)
(Foto: Kim Agersten)

Sex-brølere: Se politikernes bommerter

Det danske politi er bogstaveligt talt klædt af til skindet.

Fra 2012 og frem skal landets politikredse spare ialt 14 millioner kr. årligt på uniformer, og konsekvenserne kan blive synlige.

Rigspolitiet vil nemlig have betjenten på gaden til at genbruge mere. Han skal med andre ord ikke regne med at få en ny skjorte, bare fordi han har svedt igennem under en stribe anholdelser.

Smug-kig: Se hvad betjente har på under uniformen

Antallet af skjorter og bukser er nu skåret ned til et minimum. Desuden er det slut med at få uddelt sorte strømper, termoundertøj og mørkeblå t-shirts.

Chefen i den enkelte politikreds kan stikke sparekniven dybere ind i tøjbudgettet, hvis han finder det nødvendigt.

Læs også: Kørte ud over 30 meter skrænt på plæneklipper

- Vi ender jo med at ligne lazaroner. Hvis vi patruljerer i både slidte og beskidte uniformer, forsvinder respekten for politiet, mener Niels Brohm, der er tillidsrepræsentant og hundefører i Midt- og Vestjyllands Politi.

Han er langt fra den eneste, der brokker sig over besparelserne.

- Mange af kollegerne siger, at det er et tilbageskridt, og det er det også. Politiet er et uniformeret korps. Det må være rimeligt at forlange, at vi ser pæne ud i tøjet, når vi rykker ud, siger Egon H. Nielsen, der er næstformand i Midt- og Vestjyllands Politiforening.

Han forudser, at besparelserne vil gå direkte i betjentenes arbejdsglæde.

- Det er ikke kun et spørgsmål om komfort. Det er også vigtigt, at den enkelte betjent ikke føler, at han er en discountudgave af sig selv, siger Egon H. Nielsen.

Vejlegården: Se de smæk de ansatte får

Betjentenes talsmænd undrer sig over, at der ikke er taget hensyn til de forskellige jobfunktioner i de nye retningslinjer.

- Under en anholdelse bliver din skjorte sommetider drivvåd af sved, og så er den næsten umulig at få ren igen. De mange ture i vaskemaskinen slider også, så et lager på fem skjorter kan ikke holde særligt længe. Det er noget andet, hvis du er skrivebordsbetjent og bruger meget af din tid på stationen, siger tillidsrepræsentant Niels Brohm og uddyber:

For ikke at blive taget med bukserne nede når besparelserne slår helt igennem, har betjentene i Midt- og Vestjyllands Politi åbnet deres egen genbrugs.

- Vi er begyndt at indsamle brugte uniformer. Vi gemmer f.eks. pensionerede kollegers jakker, så de kan genbruges, hvis en betjent får nej til at bestille en ny, forklarer næstformanden for den lokale politiforening.

Ups! Se utro stjerners skamfulde SEX-kapader

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen