Schæferhunde bider mest

En liste over 278 bidepisoder viser, at Schæferhunden topper som den hund, der bide mest fra sig. Men også blandingshunde og selskabshunde ligger blandt top fem

Ifølge en undersøgelse fra foreningen Fair Dog er det schæferhunden, der bider mest fra sig (Foto: Johnny Frederiksen)
Ifølge en undersøgelse fra foreningen Fair Dog er det schæferhunden, der bider mest fra sig (Foto: Johnny Frederiksen)

13 hunderacer blev for to år siden forbudt i Danmark og en undersøgelse har mandag vist, hvordan loven mod racerne er virkningsløs.

Men nu viser det sig, at de forbudte racer ikke er dem, der bider mest. Hvis man skal tro på en undersøgelse fra foreningen Fair Dog fra 2011, er den race, der bider mest fra sig nemlig schæferhunden - skarp forfulgt af rottweilere, blandingshunde og selskabshunde.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hunden bider stadig: Raceforbud virker ikke

- Jeg har set andre undersøgelser, der bekræfter, at schæferhunden har et ry for at bide mest. Men det er ikke hunden, men personen forenden af snoren, der problemet, understreger dyrlæge og hundeekspert Bille Ruwald, der blandt andet har flere års erfaring med at undervise hundførere inden for politiet og SKAT.

Store skader anmeldes
Hunde, der ikke kan findes på listen over de 13 forbudte hunderacer, er blandt andet pitbull terrier, tosa inu og amerikansk staffordshire terrier. Men dyrlægen mener, at hundeloven er 'problematisk.'

- Det, man anmelder som skader, er altid store skader. En lille hund med en lillebitte mund laver ofte ikke så stor en skade, at det vil blive anmeldt. Derfor er jeg overbevist om, at hunderacer er ens, men vedkomne forenden af snoren giver et skævt billede, siger Bille Ruwald.

Fair Dogs undersøgelse er baseret på 278 bidepisoder fra dyrlæger, politirapporter, internettet og hundeejerberetninger.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen