Romney hånes for OL-kritik

Mitt Romneys kritik af OL-forberedelser får hård medfart i medier - og også fra en legende som Carl Lewis

Der er god grund til at hænge med skuffen for Mitt Romney. (Foto: AP)
Der er god grund til at hænge med skuffen for Mitt Romney. (Foto: AP)

Fejl 503

- Den republikanske præsidentkandidat fornærmer Storbritannien.

Så hårdt er dommen fredag over Mitt Romney i det store amerikanske dagblad Washington Post, dagen efter at amerikaneren ankom til London ved begyndelsen på en rundrejse, der skal give ham udenrigspolitisk medvind i præsidentvalgkampen.

Men Romney er kommet skidt fra start, idet han lagde ud med at kritisere de britiske OL-forberedelser og kalde dem foruroligende.

Washington Post hæfter sig ved, at kandidatens besøg i London har trukket dårlige overskrifter. The Sun kalder ham da også en 'wannabe-præsident', mens The Daily Mail ironisk spørger, hvem det var, der inviterede 'lyseslukkeren Romney'.

Flere andre amerikanske medier og kommentatorer undrer sig ligeledes over, hvordan milliardæren kunne jokke så meget i spinaten, når nu formålet med rejsen til Storbritannien, Israel og Polen var at fremstille sig selv som statsmand.

Fredag har præsidentkandidaten så klappet i. ABC News konstaterer, at der kun står fotobegivenheder på kalenderen for Romney, når han deltager i åbningsceremonien ved de olympiske lege, hvor journalister i øvrigt ikke må ledsage ham.

Og det er nok meget godt, skriver BBC's Nordamerika-redaktør, Mark Mardell, i en analyse, for ellers ville de medrejsende amerikanske journalister nok græmme sig så meget, at de burde tildække sig.

- London-delen af Mitt Romneys meget højt besungne udlandsrejse kunne næppe være gået værre, skriver Mardell på BBC's hjemmeside.

Selv fra en landsmand og OL-legende som den tidligere sprinter Carl Lewis får præsidentkandidaten drøje hug.

- Et OL er altid forberedt. Jeg er ligeglad med, hvad han har sagt. Du kan bande på, at jeg ofte synes, at nogle amerikanere ikke burde forlade landet, siger den tifoldige OL-medaljevinder til den britiske avis The Independent og fortsætter:

- Hold da helt op! Hvis du ikke har noget begavet at sige, så bliv hjemme.

På det sociale netværk Twitter på internettet vælter det fredag ind med hånlige kommentarer over Romney, hvis bommert endda har fået sit eget kendenavn, nemlig #romneyshambles.

- Gad vide, hvilke råd Romney får om, hvordan han bedst kan fornærme Polen? Israel burde være en smal sag, skriver brugeren Andrew Neil, der arbejder som studievært på BBC.

Fejl 503

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen