Hunden bider stadig: Raceforbud virker ikke

Raceforbud mod 13 hunderacer har ikke nedsat hundeangreb, viser ny rapoort

Pitbull terrieren er blandt de forbudte racer, men loven har indtil nu været virkningsløs (Foto: AP Photo)
Pitbull terrieren er blandt de forbudte racer, men loven har indtil nu været virkningsløs (Foto: AP Photo)

Pitbull terrier og amerikanske bulldogs.

De er blandt de 13 kamphunderacer, der blev forbudte i Danmark efter hundeloven blev indført i Danmark i 2010 for at modvirke bidske hundeangreb. Særligt en række angreb mod småbørn i 2009 pustede til den politiske debat.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hundebid sender flere danskere på skadestuen

Men nu viser det sig, at loven har været virkningsløs. For raceforbuddet har ikke nedsat antallet af hundeangreb. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Der findes hverken statistik eller forskning, som godtgør, at man ud fra racen på den enkelte hund kan sige, at den er farligere end andre. Problemet sidder populært sagt altid i den modsatte ende af hundesnore, siger dyrlæge Pernille Hansen, der rådgiver nu politikredsene på Sjælland om hundebid, til avisen.

LÆS OGSÅ:

Se også: 65 hvalpe aflivet - nu er det nok

LÆS OGSÅ:

Se også: Familiehund bed benet af spædbarn

LÆS OGSÅ:

Se også: Justitsminister: hundelov kan blive bedre

Travlt på skadestuen
En ny rapport fra Oense Universitetshospital (OUH) viser, at der var travlt på skadestuen i 2010 og 2011 som følge af hundeangreb. Henholdsvis 4.140 personer blev indlagt i 2011, mens 4.220 personer blev indlagt i 2010. Det er de travleste år på skadestuen siden 2004, viser rapporten.

Justitsminister Morten Bødskov (S) erkendte sidste efterår over for ekstrabladet.dk, at hundeloven trænger til et seriøst gennemsyn.

- Jeg vil gerne se på forbudsordningen igen, men det skal ske i en ordentlig proces under inddragelse af alle relevante parter og i overensstemmelse med den plan for evaluering af hundeforbudsordningen, der blev fastlagt i forbindelse med hundelovens vedtagelse, siger Morten Bødskov, der understreger, at langt de fleste hundeejere efter hans mening holder hund på en god og ordentlig måde, der ikke er til gene eller besvær for andre, sagde Morten Bødskov.

Barn ved at miste øre
Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative vedtog blandt andet loven, efter en række en brutale angreb mod flere børn i sommeren 2009. Blandt andet var den dengang fireårige Ali Al-Sasi fra Svebølle ved at miste sit ene øre, da han blev angrebet af to bulldogs under et besøg hos naboen. Ugen efter blev en femårig pige fra Næstved angrebet af en blandingsrace, der knuste flere knogler i pigens underarm.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen