Snegl mod snegl: Dræbersneglens hemmelige fjende

Dræbersneglen er truet fra sine egne, hvirvelløse rækker af denne fyr, som fanger og nedlægger dræbersneglene

Sneglen kan blive op til 20 centimeter lang, men holder sig heldigvis for det meste omkring de 10 centimeter. (Foto: Flickr/ David Ilig)
Sneglen kan blive op til 20 centimeter lang, men holder sig heldigvis for det meste omkring de 10 centimeter. (Foto: Flickr/ David Ilig)

Dødbringende og lynhurtig som en ninja (i hvert fald efter snegle-standarder) har dræbersneglene en hemmelig, slimklædt fjende: Leopardsneglen.

Det er en plettet snegl med det latinske navn Limax Maximus, også kendt under de mere moderate navne 'plettet gråsnegl' og 'stor kældersnegl'.

Sneglen er en ordentlig kleppert, der kan blive op til 20 centimeter, normalt ligger den dog omkring de 10 centimeter.

Den lever af gamle, rådne plantedele men ifølge en norsk forsker fra Oslo Universitet er den også meget glad for at æde andre snegle, som den med sin over-sneglelige fart uden problemer løber op og nedlægger.

Hvis du kæmper imod dræbersneglene i haven, så skal du altså passe på, ikke at lade dig rive med af en slimrus og masseudrydde alle snegle: Hvis du dræber en leopardsnegl, så mister du en allieret.

Se også: Dræbermyg på vej mod Danmark

Gør ikke skade på haven
Det er hjemmesiden sneglekamp.dk, der har gang i et pressefremstød for 'den sky leopardsnegl', og de forstår at sælge varen:

'Leopardsneglen er et rovdyr, og da den samtidig er en af de hurtigste snegl, kan den indhente andre snegle og spise dem. Leopardsneglen har sit eget territorium, som den holder fri for andre snegle', skriver de.

Sneglen gør ifølge hjemmesiden ikke nævneværdig skade på køkkenhavens planter og den formerer sig i langsomt tempo, så man risikerer ikke at erstatte én snegleplage med en anden ved at introducere sneglen i haven som værn mod dræbersneglen.

Den findes faktisk allerede i mange haver - så hvorfor har vi overhovedet dræbersnegle?

Leopardsneglens overherredømme er kun hindret af én ting, den samme som utallige politiske partier i tidens løb har knækket halsen på: Interne stridigheder. Det er nemlig ikke kun dræbersnegle, som Leopardsneglen gør kål på.

'Da leopardsneglen heller ikke tolererer artsfæller i sit område, er det svært at øge bestanden', skriver sneglekamp.dk.

Se også: Danmark invaderet af dræbersneglens fætter: En ildelugtende orm

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen