Koldeste badevand i 16 år

Gennemsnitstemperatur på 16,7 grader

Foto: Stig Bjørn Hansen
Foto: Stig Bjørn Hansen

Selv om både sol og sommervarme er på vej til Danmark, så er det en historisk kold fornøjelse at hoppe i det danske badevand.Søndag kom TV 2|VEJRET's BadevandsPatrulje nemlig op af vandet med de laveste temperaturer, der er målt på en 22. juli i BadevandsPatruljens 16-årige historie. Oplyser TV2 Vejrcenter.

- Selv om en gennemsnitstemperatur på 16,7 grader måske ikke lyder umanerligt koldt, så er det alligevel en badevandstemperatur, som vi ikke har set før den 22. juli.

- Flere gange har vi været tæt på, som i den kolde sommer 2004, da temperaturen lå på 16,8 grader kort før indgangen af den sidste uge i juli måned, men aldrig har det været koldere på den 22. juli siden BadevandsPatruljen første gang sprang i vandet i 1996, fortæller Anders Brandt, TV2 Vejret.

Med udsigt til sommervejr og roligere vindforhold vil badevandstemperaturen de kommende dage nærmest eksplodere. Og ret hurtigt vil vi nå op på den normale temperatur for årstiden - som lige nu ligger på 18,6 grader varmt badevand.

En regulær badedag venter med sikkerhed også forude. Det sker når badevandstemperaturen i snit når 19 grader eller derover.Kan komme til at ligne sommeren 2004.

De kommende dages badevandstemperaturer kan meget vel komme til at ligne den udvikling vi så i den ellers kolde sommer i 2004. Her skulle vi helt hen til den 30. juli før vi fik årets første sommerdag med temperaturer på 25 grader.

Dengang lå badevandstemperaturen som skrevet ovenfor tæt på de rekordlave badevandstemperaturer vi oplever netop nu. Og efter blot få dage med sommerligt vejr, så nåede vi en badedag den 30. juli - og den 5. august blev de 21 grader i gennemsnit passeret, og badevandstemperaturen toppede efter lidt over en uge med sommervejr den 8. august med 21,6 grader.

Der er således håb forude - også for badevandet. Med de aktuelle prognoser og udsigten til sommervejr, så venter der fantastisk badevand når nærmer os weekenden.

Se vejrudsigten for dit lokalområde her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen