Fest-joint kan koste dig kørekortet

Hash kan måles i kroppen i flere dage. Det kan koste kørekortet. Boom i klager. - Absurd skrivebords-arbejde, siger ekspert

'Affyringen' af sådan en kan koste kørekortet flere dage senere (Foto: AP)
'Affyringen' af sådan en kan koste kørekortet flere dage senere (Foto: AP)

- Hr. og fru Danmark ringer med tårer i øjnene for fortæller, at de slet ikke vidste hash kunne blive i kroppen så længe, og at de har fået frakendt deres kørekort.

Sådan siger gruppeleder for politianklagerne hos Københavns Politiadvokatur på Station City Arne Dam Ravn til Berlingske i dag.

Han står for behandlingen af klager fra bilister, der har fået frakendt kørekortet på grund af narko-kørsel. 259 henvendelser er der kommet i år.

- Folk ved ikke de gør noget ulovligt. Jeg har talt med en arbejdsgiver, der måtte fyre en chauffør, der var frakendt kortet. Folk risikerer at skulle gå fra hus og hjem, siger Arne Dam Ravn til Berlingske.

En stramning af loven, der trådte i kraft ved årsskiftet, betyder at du fradømmes kortet i tre år, hvis der måles THC - det aktive stof i cannabis - i blodet.

Politianklageren nævner i avisen, at han har talt med en familiefar, der står til at miste kortet, da han tre dage før han blev stoppet af politiet havde røget en enkelt joint til en fest.

Misbrugsekspert Henrik Rindom siger til Berlingske, at hash kan spores i blodet i helt op til en måned. For at komme under bagatel-grænsen går der flere dage.

- Loven er absurd skrivebordsarbejde. Bagatelgrænsen for cannabis er så lav, at det ikke betyder oget for trafiksikkerheden. Det handler ene og alene om hetz mod folk, der ryger hash, fordi det er ulovligt, siger Henrik Rindom til Berlingske.

Misbrugseksperten vil henvende sig til politikerne, hvor han bl.a. vil foreslå at man kan få kortet igen, hvis man afleverer urinprøver uden spor af hash i et halvt år.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen