Søren brækkede ryggen under styrtende halmballe

- Jeg har forbudt mine egne børn at lege i halmen, fortæller landmanden, der betegner det som et mirakel at han overhovedet overlevede

Søren Poulsen har forbudt sønnen Tobias at lege i detunge halmballer. Det er for farligt. ( Foto: Ernst van Norde )
Søren Poulsen har forbudt sønnen Tobias at lege i detunge halmballer. Det er for farligt. ( Foto: Ernst van Norde )

- Da jeg hørte, at de tre piger var omkommet ved den tragiske ulykke i Hee, fik jeg en stor klump i halsen. Det er jo en ufattelig tragedie. Og det bragte alle minderne frem fra dengang, jeg selv blev hårdt kvæstet af en styrtende halmballe.

Den 39-årige landmand Søren Poulsen fra Bække ved Vejen er, som alle andre dybt, berørt af ulykken, hvor tre små piger blev dræbt, da flere minibigballer med hø styrtede ned over dem.

Læs også:

Se også: Konsulent: Lav halm-legepladser til børn

For tre år siden blev Søren Poulsen ramt af en lignende minibigballe på 300--350 kilo. Kun ved et mirakel overlevede han.

Jeg tænkte: Nu går det galt
- Ulykken skete, da vi var ved at høste. Jeg stablede minibigballerne med en minilæsser. Pludselig faldt en af halmballerne ned fra 5-6 meters højde. Jeg nåede lige at tænke: Nu går det galt. Jeg kunne ikke nå at springe af minilæsseren.

Så jeg lænede mig forover og spændte alle muskler, fortæller Søren Poulsen til ekstrabladet.dk.

Halmballen ramte Søren Poulsen direkte på ryggen.

Brækkede ryggen
- Jeg brækkede ryggen, fik to diskusprolapser og revner i rygsøjlen. Jeg overlevede kun fordi jeg er en stor fyr på 110 kilo med mange muskler. De tre piger har jo ikke haft en chance med deres spinkle kroppe, lyder det fra en bevæget Søren Poulsen.

Et halvt år efter sin egen ulykke var Søren Poulsen dybt påvirket.

- Jeg var helt nede i kulkælderen. Jeg tænkte på, hvor galt det kunne være gået. Tænk hvis mine to børn havde fundet mig mast ihjel under halmballen.

Børnene må ikke lege i halmen
Når Søren Poulsen tænker tilbage på episoden, kan han egentligt ikke se, at han kunne have gjort meget anderledes end han gjorde.

- Dengang havde minilæsseren ikke "bøjler på taget" til at tage faldende genstande. Det har den nu og dermed er den blevet langt mere sikker at arbejde med. Men ellers synes jeg, at det var forsvarligt, hvad jeg gjorde.

I dag må Søren Poulsen hver morgen tage smertestillende medicin for at kunne komme ud af sengen. Han arbejder i flexjob. Og så har han efter ulykken i Hee truffet en vigtig beslutning.

- Mine børn skal ikke længere lege i halmen. Det gjorde jeg selv som barn, og de har også altid gjort det. Men jeg må erkende, at det bare er for farligt.

Når jeg nu står frem, så er det for at advare andre fra at komme til skade. Det der skete i Hee er jo helt ubærligt og må aldrig ske igen. Hverken for børn eller voksne, siger Søren Poulsen til ekstrabladet.dk.

1 af 2 De tre piger fra Hee, Barbara, Michelle og Julie bisættes i morgen.(Kilde: Afdøde.dk)
2 af 2 Søren Poulsen har forbudt sønnen Tobias at lege i detunge halmballer. Det er for farligt. ( Foto: Ernst van Norde )
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere