Syrien: Blodet flyder i Damaskus

Borgerkrigen i Syrien tager til i styrke, mens FN prøver at samle verdenssamfundet for at stoppe krigen

Kampene tager til i styrke i og omkring hovedstaden Damaskus i Syrien. Imens blokerer russerne for, at FN kan gribe ind (Foto: AP)
Kampene tager til i styrke i og omkring hovedstaden Damaskus i Syrien. Imens blokerer russerne for, at FN kan gribe ind (Foto: AP)

Samme dag som Internationalt Røde Kors erklærede Syrien i borgerkrig tager kampene om hovedstaden tilsyneladende til i styrke.

Læs også:

Se også: Røde kors: Nu er der krig i Syrien

Dagen igennem har internationale nyhedsbureauer fortalt om hæftige sammenstød mellem Assad styrker og oprørerne i hovedstaden.

I denne video (Advarsel: voldsomme billeder) ses en sønderskudt bil, som skulle tilhøre de syriske sikkerhedsstyrker. Youtube-videoen er optaget i bydelen Damaskus bydelen Midan.

Annan skal overbevise russerne
FNs særlige udsending, Kofi Annan, forsøger at få Rusland til at vende sig i mod Assads styre, hvilket russerne indtil videre har nægtet. Netop den manglende russiske opbakning gør det ikke muligt for FN at vedtage sanktioner mod Syrien eller i sidste ende gå militært til værks.

Til gengæld har Marokko smidt Syriens ambassadør ud af landet - og erklæret ambassadøren persona non grata. Foreløbigt har Syrien ikke officielt kommenteret på udsmidningen.

General skifter side
I denne video, der kom frem tidligere i dag, ser man angiveligt general Adnan Sillu, den tidligere leder af Syriens kemiske våbenprogram, som fortæller at han har forladt Assads regeringsstyrker og nu er med i ledelsen af oprørerne.

Det menes, at 16.000 mennesker indtil videre har mistet livet i Syrien siden oprøret mod præsident Assad begyndte for 16 måneder siden.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen