TV: Så vild er rutsjebanen i Lalandia

Seks personer er kommet til skade i Lalandias 'Tornadoen', siden den åbnede for to uger siden. Ekstra Bladet TV tog en tur i den farlige rutsjebane

Man skal holde godt fast, hvis man ikke vil falde ud under en tur i rutsjebanen 'Tornadoen'. (Foto: Ekstra Bladet TV)
Man skal holde godt fast, hvis man ikke vil falde ud under en tur i rutsjebanen 'Tornadoen'. (Foto: Ekstra Bladet TV)

En blot 17-årig pige var tæt på at blive lam, da hun brækkede to ryghvirvler i Lalandia Rødbys nye attraktion, 'Tornadoen', som er en del af vandlandets nye Aquadome.

LÆS OGSÅ:

Se også: Efter Tornado-ulykke: Lalandia betaler Amanda penge tilbage og (Foto: Patrick Kirkby) 112 - 13. jul. 2012 - kl. 09:24 Flere Tornado-ofre står frem

Det har nu fået Lalandia til at skrue ned for vandet, så hastigheden i rutsjebanen sænkes. Hvor det tidligere var tilladt at sidde fire personer i de gule gummiringe, som man sejler i, er det nu kun tilladt at sidde to personer.

Ekstra Bladet TV ankommer klokken lidt over tolv torsdag. At tage ud fra køen til indgangen har det ikke skræmt folk væk. Men vi slipper gennem sluserne, får klædt om, og så er vi ellers klar til at kaste os ud i den halsbrækkende forlystelse.

LÆS OGSÅ:

Se også: Direktør: Vi har forsøgt at regulere farten

- Den er ikke så vild i dag, fortæller en far fra Billund-området, hvor Lalandia har deres andet center, som i flere år har haft Tornado-rutsjebanen. Faren henviser til vandstrømmen, der ikke er så kraftig mere.

Sammen med sin søn, der lige nøjagtig er over 140 centimeter, som det kræves for at må køre på vandglidebanen, halser de op i det 24 meter høje tårn, hvor man bliver sendt afsted af en livredder.

LÆS OGSÅ:

Se også: Familiefar indlagt efter tur i Lalandias nye rutsjebane

I køen kan vi se en pige blive afvist, fordi hun ikke er høj nok. Hun mangler blot fem centimeter for at få sit livs kick, men livredderen lader hende ikke rutsje, og hun må gå ned af trappen igen.

Det er blevet vores tur.

Vi får instruktioner om, at vi skal skubbe numsen godt ned i den store, gule badering. Livredderen fortæller, vi skal holde godt fast hele turen. Så det gør vi.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lalandia-ulykke: Ikke første gang det sker

Et sving. To sving. Og så går det ellers ned i en hujende fart. Min makker brummer en smule, mens munden indikerer, at hastigheden og suset kom en del bag på ham.

Vi bliver nærmest skudt ud i aquadomen, som er et tragtformet kæmperør, hvor der er over 10 meter til loftet. Gyngende bliver vi vugget frem og tilbage, mens vi glider mod udgangen, og farten tager af.

Efter 30 til 40 sekunder er turen overstået.

Vildt?

LÆS OGSÅ:

Se også: Amanda brækkede to ryghvirler i Lalandias rutsjebane

Ja, måske, hvis du er barn. Sjovt, hvis du er voksen. Men 200 kroner for et lille sug i maven er måske lige i overkanten, bliver min makker og jeg enige om efter turen.

Da vi kommer ud fra vandlandet er køen eksploderet. Den er 50 meter lang. Mange hungrende efter en tur i 'Tornadoen'.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen