Amanda brækkede to ryghvirler i Lalandias rutsjebane

17-årig pige var tæt på at blive lam efter ulykke i Tornadoen i Rødby-vandlandet. Hun forstår ikke, at de ikke lukker rutsjebanen, før det ender helt galt

Amanda Christensen er tvunget til at bære et korset for at få sin ryg til at hele, efter at hun i sidste uge brækkede to ryghvirvler i Lalandias nye rutsjebane Tornadoen. (Privatfoto)
Amanda Christensen er tvunget til at bære et korset for at få sin ryg til at hele, efter at hun i sidste uge brækkede to ryghvirvler i Lalandias nye rutsjebane Tornadoen. (Privatfoto)

Det første Amanda Christensen husker efter turen ned igennem Lalandias nye rutsjebane Tornadoen er, at hun ikke selv kunne gå.

Det næste er smerterne, som jog igennem hende - kun afbrudt af blackouts, der kom igen og igen efter ulykken.

Den 17-årige pige fra Snekkersten i Nordsjælland har i dag konstante smerter, kan ikke gå rundt alene af frygt for flere blackouts og skal tilbringe de næste tre måneder i et korset.

Det skal hjælpe hendes to brækkede ryghvirvler med at gro sammen igen efter ulykken, der skete 3. juli.

- Jeg kan ikke komme ud af sengen alene eller gå alene, for pludselig sortner det for mine øjne. Det gør bare ondt - mest i lænden. Jeg har aldrig prøvet noget, der gør så ondt, og jeg har meget svært ved at sove.

Heldig hun ikke blev lam
Alligevel føler 17-årige Amanda Christensen sig nogenlunde heldig:

- Jeg fik at vide på hospitalet, at jeg var meget heldig, at jeg ikke er blevet lam, fortæller hun til ekstrabladet.dk.

Amanda Christensen, hendes far Claus og 13-årige lillebror ankom mandag 2. juli til badelandet i Rødby, men begav sig først ud i badeområdet om tirsdagen. Her nåede de i en kort periode at boltre sig i de andre rutsjebaner, før Amanda Christensen selv overtalte familien til at hoppe en tur i båden og kure ned igennem Tornadoen.

Det skulle hun aldrig have gjort.

To brud på rygsøjlen
Ligesom flere andre gæster i badelandet, som ekstrabladet.dk har hørt fra, sluttede turen med, at Amanda bankede sin numse ned igennem hullet i båden og ramte rutsjebanens bund. Hun blev efterfølgende hentet i ambulance og fragtet til Nykøbing Falster Sygehus.

Læs også:

Se også: Familiefar indlagt efter tur i Lalandias nye rutsjebane

Her fandt lægerne ikke umiddelbart noget på scanningerne. De spurgte hende, om hun ville indlægges, men når beskeden lød, at intet var brækket, valgte Amanda Christensen at tage med sin familie tilbage til badelandet og prøve at komme igennem resten af opholdet på smertestillende medicin.

Efter en nat uden megen søvn begav familien sig hjemad mod Snekkersten. På vejen ringede de dog fra Nykøbing Falster Sygehus og bad familien om straks at køre Amanda Christensen på Hillerød Hospital, som er tættest på familiens hjem. Man havde alligevel konstateret to brud.

3 måneder med korset
En CT-scanning på Hillerød Hospital bekræftede, at Amanda Christensen havde et brud på 12. ryghvirvel og et brud på 2. lændehvirvel. Hun blev indlagt et døgn og udstyret med et korset, hun skal bære de næste tre måneder for at få ryggen til at gro sammen.

- Lægerne siger, at de ikke mener, hun får varige mén, siger hendes far Claus Christensen til ekstrabladet.dk.

Tip os! Er du kommet til skade i et vandland eller en forlystelsespark i Danmark, så giv os et tip på sms/mms 1224 (koster alm. takst) eller på mail: 1224@eb.dk.

Han har sendt en mail til Lalandias kundeservice for at undersøge mulighederne for erstatning til datteren, men har endnu ikke fået svar. Derudover er han dybt forundret over, at badelandets ledelse ikke har valgt at lukke Tornadoen - i det mindste midlertidigt. Det forstår hans datter heller ikke:

- Selv om jeg selvfølgelig er taknemmelig for, at jeg er sluppet rimelig billigt, så er det slemt, fordi jeg har fået min sommerferie ødelagt, har været tæt på at blive lam og har konstante smerter, siger hun og tilføjer, at andre måske ikke slipper ligeså ’heldigt’.

Læs også:

Se også: Overlæge advarer mod Lalandia-rutsjebane

Uddannelsesstart truet
- De burde lukke rutsjebanen, indtil de kan løse problemet, så ingen risikerer at blive lamme og bundet til en kørestol resten af deres liv - og ikke kun til deres seng resten af sommerferien, ligesom jeg er.

Den unge kvinde skal efter planen starte på en femårig pædagoguddannelse i august. Hun frygter nu, at studiestarten bliver ødelagt af hendes rygproblemer.

- Jeg skal i praktik i to uger lige omkring studiestart. Det bliver svært med for eksempel transport med den ryg, fortæller Amanda Christensen, der stadig ligger i sengen det meste af tiden og har ondt.

Læs konfrontationen med Lalandia her:

Se også: Tornadoen fortsætter trods brækkede ryghvirvler

Læs også:

Se også: Politiet går ind i Lalandia-sag

1 af 4 17-årige Amanda Christensen fra Snekkersten er det meste af tiden bundet til sin seng efter ulykken i Lalandia i Rødby. Hun har konstante smerter, får blackouts og kan ikke bevæge sig rundt alene. (Privatfoto)
2 af 4 Vandrutsjebanen Tornadoen, hvor flere er kommet til skade siden indvielsen. (Pr-foto: Lalandia/Patrick Kirkby)
3 af 4 Også 40-årige Caspar Reiff kom til skade og fik ødelagt sin sommerferie i Lalandia i badelandets nye rutsjebane. Her ses han sammen med Embla på 16 år, Carl på 13 år, Arthur på 8 år og lille Ask på 2 år. (Privatfoto)
4 af 4 Amanda Christensen er tvunget til at bære et korset for at få sin ryg til at hele, efter at hun i sidste uge brækkede to ryghvirvler i Lalandias nye rutsjebane Tornadoen. (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen