Direktør: Vi har forsøgt at regulere farten

Han håber, at folk lige skal vænne sig til vandrutsjebanen

Vandrutsjebanen Tornadoen, hvor flere er kommet til skade siden indvielsen. Pr-foto Lalandia/Patrick Kirkby
Vandrutsjebanen Tornadoen, hvor flere er kommet til skade siden indvielsen. Pr-foto Lalandia/Patrick Kirkby

Direktøren i Lalandia bekræfter, at de har haft nogle skader, siden de indviede den 24 meter høje vandrutsjebane Tornadoen for ti dage siden. Han siger dog, at de kun har registreret fem i deres skadestatistik. Heriblandt en skulderskade, en, der slog halebenet, og en, der slog kæben og muligvis brækkede den, ifølge direktøren.

- Vi er selvfølgelig kede af, når der kommer skader, siger Jan Harrit til ekstrabladet.dk

Se også: Overlæge advarer mod Lalandia-rutsjebane og Se også: Familiefar indlagt efter tur i Lalandias nye rutsjebane

- Gør det indtryk på dig, at der er en læge, der går ud og advarer mod Tornadoen?

- Ja. Jeg ved ikke lige, hvordan lægen er kommet ind i det her. Om han er blevet kontaktet. Når man nede på sygehuset nede i Nykøbing Falster ikke er vant til at få så mange skader, og så pludselig får 3-4 stykker i løbet af de første par dage, så tænker man, hvad er nu det for noget?

- Så du mener ikke, at der er nogen grund til kritikken?

- Nej, det mener jeg ikke. Inden vi åbner nogen aktiviteter, så bliver de godkendt. Først af nogen, der hedder Force, og så bliver de godkendt af politiet, siger Jan Harrit.

Han fortæller, at Lalandia Billund har haft en tilsvarende Tornado de seneste tre år, hvor der også var problemer i starten.

- I starten, da vi åbnede Billund, oplevede vi også lidt skader. Det har vi så ikke mere. Så vi håber, det er det samme i Rødby, hvor man lige skal vænne sig til den.

- Vil I gøre mere for at gøre Tornadoen mere sikker?

- Vi har forsøgt at tage lidt fart af bådene ved at regulere vandmængden inde i Tornadoen. Hvor meget vandet bremser, når man kommer ind i Tornadoen. Og efter vi fik den skade i går (familiefar, der fik et knæk i nakken i Tornadoen, red), for lige at være helt sikre på, at gæsterne er dus med den, anbefaler vi egentlig, at der kun sidder to i båden over for hinanden, siger han.

- Må man forvente, at der er en risiko for at komme til skade, hvis man prøver Tornadoen?

- Vi har jo rigtig mange gæster i øjeblikket. Det er det samme, hvis man har et håndboldstævne, så vil der altid være nogen, der forstuver en ankel eller kommer til skade. Det er der altid, når der er mange gæster samlet.

- Men det er jo en meget vild rutsjebane, siger I selv. Skal man forvente nogle bump på vejen?

- Nogle vil være uheldige. Og man kan godt være uheldig. Men hvis man følger de regler, vi har sat op om, hvordan man kører i den, og hvis man ellers holder fast på vej ned, så skulle den være sikker nok. Nu har vi kørt med den i tre år i Billund, og efter et par skader i starten, så er det meget begrænset, hvad vi har af skader på den i Billund, siger Jan Harrit.

- Kan du garantere, at der ikke kommer flere skader?

- Man skal passe på med at garantere. Men vi gør i hvert fald vores ved at forsøge at tage hastigheden af båden og det her med, at man kun sidder to i båden over for hinanden, siger han.

Er du også kommet til skade i Tornadoen? Sms eller mms til 1224 (det koster alm. sms-takst) eller send mail til 1224@eb.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen