Tornadoen fortsætter trods brækkede ryghvirvler

Og Lalandia lover ikke tilskadekomne badegæster erstatning

17-årige Amanda Christensen fra Snekkersten er det meste af tiden bundet til sin seng efter ulykken i Lalandia i Rødby. Hun har konstante smerter, får blackouts og kan ikke bevæge sig rundt alene. (Privatfoto)
17-årige Amanda Christensen fra Snekkersten er det meste af tiden bundet til sin seng efter ulykken i Lalandia i Rødby. Hun har konstante smerter, får blackouts og kan ikke bevæge sig rundt alene. (Privatfoto)

Lalandia følger ifølge direktør Jan Harrit op på tilskadekomne badegæsters tilstand. Alligevel var det i dag nyt for ham, hvor alvorligt Amanda Christensen var kommet til skade. Det til trods for en intern skaderapport, der blev udfyldt i badelandet 3. juli, da den 17-årige pige kom til skade.

Læs også:

Se også: Amanda brækkede to ryghvirler i Lalandias rutsjebane

- Vi venter på, at Amanda ringer tilbage, så vi kan finde ud af, hvor alvorligt det er, siger Jan Harrit til ekstrabladet.dk.

- Hun skal gå med korset i tre måneder, kan ikke bevæge sig rundt alene, får blackouts og får formentlig problemer med at begynde på sit studie i august.

- Det er jeg selvfølgelig meget ked af at høre.

- Hun forstår ikke, hvorfor I ikke lukker den rutsjebane og får undersøgt til bunds, hvad problemet er.

- Vi har haft de uheld her, og efter vi havde et uheld i weekenden, har vi reguleret på rutsjebanen. Da Amanda kørte i den, måtte der køre fire i rutsjebanen. Det har vi ændret nu, så der kun kan køre to i rutsjebanen. Dermed tager vi en del vægt af den båd, man kører i, og det kan reducere hastigheden på den. Det har vi kørt med siden i går morges. Vi har ikke haft problemer siden.

- Og viser det sig, at det ikke virker, så må vi bare vente på, at der sker ulykker igen?

- Nej, vi mener, at sikkerheden er i orden i Tornadoen nu. Ellers ville vi ikke holde den åben.

En af Lalandias egne medarbejdere kom i 2009, da Tornadoen åbnede i Billund, så alvorligt til skade, at vedkommende fik tilkendt arbejdsskadeerstatning. Det til trods for, at ulykken ifølge Jan Harrit 'skete ved ikke-autoriseret brug' af rutsjebanen.

Men når det kommer til almindelige tilskadekomne badegæster, bliver der ikke pr. automatik betalt erstatning.

- Burde I ikke give jeres skadede gæster erstatning? De har jo ikke selv været ude om det her i modsætning til jeres egen medarbejder åbenbart var det.

- Når der sker skader her, bliver de sendt til vores forsikringsselskab, som vurderer, om der skal udbetales erstatning. Hvis vi ikke mener, der har været nogle fejl på vandrutsjebanerne - at vi ikke har begået nogle fejl - skal vi ikke betale erstatning.

- Så du mener ikke, at det er en fejl, at en pige brækker to ryghvirvler?

- Jo, det er meget uheldigt, det er det.

- Så hun har mulighed for erstatning?

- Det kan jeg ikke vurdere. Det er op til forsikringen at vurdere det.

- Men du vil da ikke sige, at det er Amanda Christensens egen skyld?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Jeg siger, vi er meget kede af det, der er sket. Vi har i dag fået at vide, at hun har brækket to ryghvirvler, men vi kender ikke til det og venter på, at familien vender tilbage.

Tip os! Er du kommet til skade i et vandland eller en forlystelsespark i Danmark, så giv os et tip på sms/mms 1224 (koster alm. takst) eller på mail: 1224@eb.dk.

1 af 3 Amanda Christensen er tvunget til at bære et korset for at få sin ryg til at hele, efter at hun i sidste uge brækkede to ryghvirvler i Lalandias nye rutsjebane Tornadoen. (Privatfoto)
2 af 3 Vandrutsjebanen Tornadoen, hvor flere er kommet til skade siden indvielsen. (Pr-foto: Lalandia/Patrick Kirkby)
3 af 3 17-årige Amanda Christensen fra Snekkersten er det meste af tiden bundet til sin seng efter ulykken i Lalandia i Rødby. Hun har konstante smerter, får blackouts og kan ikke bevæge sig rundt alene. (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen